Konačno stižu bolji dani za Iskru? Pogledajte kako će izgledati stadion Jaklić u Bugojnu
Foto: Bugojno Danas

Navijači su i dalje skeptični, ali...

Konačno stižu bolji dani za Iskru? Pogledajte kako će izgledati stadion Jaklić u Bugojnu

E. Čaušević

Nogometni klub Iskra već dugi niz godina nalazi se u velikim problemima, a pred početak ove sezone klub iz Bugojna je čak bio pred gašenjem.

Nekadašnji premijerligaš grca u dugovima već nekoliko godina, te je situacija na Jakliću iz dana u dan bila sve gora. Iskra je pred početak ove sezone Druge lige FBiH grupa Zapad bila pred gašenjem zbog čega nije nastupila u prvom kolu.

Situacija na Jakliću je čini se malo bolja, ali navijači su i dalje skeptični da će se nešto popraviti ponukani iskustvom iz prošlosti. Kormilo bugojanskog tima preuzeo je Davor Ivoš koji je odlučio uložiti sredstva kako bi ovaj klub stao na noge.

Ivoš je dosta optimistično krenuo u avanturu s Iskrom iako nema iza sebe baš nekog fudbalskog iskustva. On je poznat po nekoliko ugostiteljskih radnji u Bugojnu, ali je pokazao veliku želju da vrati Iskru na stare staze slave.

On je jučer predstavio i maketu stadiona Jaklić na kojem trenutno traju radovi. Zamišljeno je da se dosta toga izgradi na Iskrinom stadionu, a navijači bugojanskog kluba se nadaju da to nije još jedna prazna priča, te da će se ovaj put zaista nešto konkretno desiti.

Kako bi stadion Jaklić trebao izgledati ukoliko Ivoš ispuni svoje zamisli i obećanja možete pogledati na fotografijama ispod. Također, prvi čovjek Iskre poručio je da bi radovi na stadionu trebali biti završeni za dvije godine. A, šta će od svih tih obećanja na kraju biti ostaje nam da vidimo.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Zapad:

Promo

Top Komentari

Bhf111
Pa sta se kod nas maketa napravilo do sad bi imali jace stadione od engleza. Svake sezone neko "dobija" nov stadion. Na kraju od toga nema nista. Daj Boze da se ikad ista napravi
6 0
anes3000
A kakav je ovo zid iza gola?
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi