Konami naslovnicom novog PES-a ponizio Arsenal niko nikada

Ovo je bilo nisko...

Konami naslovnicom novog PES-a ponizio Arsenal niko nikada

S. Grebović
Teme:

Opšte je poznato da Arsenal kao nekih prijašnjih godina ne spada u samu elitu engleskg fudbala.

Rezultati Arsenala su proteklih godina daleko slabiji nego što su to navikli njihovi navijači. Klub koji je godinama redovno igrao Ligu prvaka danas je postao redovan učesnik Evropske lige.

Što se tiče domaćeg prvenstva i tu su nazadovali poprilično. Posljednju titulu su osvojili u sezoni 2003/2004 kada su do naslova prvaka stigli bez poraza, što do dan danas ni jednom drugom prvaku nije pošlo za rukom.

Prošle sezone Topnici su završili na petoj poziciji sa bodom manje od četvrtoplasiranog Tottenhama koji je sa te pozicije otišao u Ligu prvaka. Arsenal je imao priliku da se domogne najjačeg fudbalskog takmičenja u Evropi eventualnim osvajanjem Lige Evrope, ali je u finalu poražen od Chelseja.

Sve te činjenice uzeli su u obzir proizvođači popularne fudbalske simulacije Pro Evolution Soccer. Naime, Konami je lansirao izgled omota novog PES-a 2020. koji bi trebaju izaći uskoro, a na kojem se NN osoba u dresu Arsenala. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

U Konamiju su očito došli do zaključka da niti jedan igrač Arsenala nije dovoljno poznat da bi zaslužio naslovnicu PES-a, čime su jasno dali do znanja koliko je ovaj klub zadnjih godina nazadovao.

Fotografija korisnika/ce HCL.hr Gaming Portal.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

LjutiKrajisnik
Ovo je garant Mkhitaryan na slici, a posto je u medjuvremenu otisao u Romu samo uklonili glavu.
16 0
mrki_ba
ja bi reko da nemaju prava na te igrace jer ta prava je kupila fifa. nije 100% to ali mislim da se o tome radi i ako uzmete arsenal na pesu vjerovatno necete imat ni jedno pravo ime igraca u timu, bice nesto tipa mensur oziooglu i sl :)
13 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi