Kondogbiji se ispunjava želja: Valencia će otkupiti njegov ugovor

Francuz se na ljeto konačno oprašta od Intera?

Kondogbiji se ispunjava želja: Valencia će otkupiti njegov ugovor

Španski mediji danas prenose da su čelnici Valencije odlučili na ljeto  otkupiti ugovor Geoffreyja Kondogbije, fudbalera koji trenutno boravi na Mestalli kao posuđeni igrač milanskog Intera.

Francuski veznjak se preporodio od kada je obukao dres Valencije, a nedavno je isticao da nema apsolutno nikakvu želju da se vraća u Inter. On je otišao toliko daleko da je poručio da bi sam otkupio svoj ugovor samo da ostane u Valenciji.

Njegova želja će se izgleda ostvariti jer Valencia, navodno, planira otkupiti njegov ugovor za 25 miliona eura, iako se prije nekog vremena špekulisalo da Šišmiši nisu spremni potrošiti toliko novca.

Španski Super Deporte je saopštio da se Kondogbia proteklog vikenda sastao sa čelnicima Valencije, te da su ga oni uvjerili da namjeravaju isplatiti Interu dogovorenu otkupnu klauzulu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Još uvijek, međutim, nije jasno da li će Šišimiši platiti svih 25 miliona eura ili će, kao dio Kondogbijinog transfera, Joao Cancelo postati punpravni član Nerazzurra.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi