Napoli ostaje bez daha u borbi za Scudetto
Napolitanci su sada drugi na tabeli sa 70 bodova, jednim bodom manje od Juventusa koji ima i utakmicu manje

Remi na Meazzi daje veliku priliku Juventusu

Napoli ostaje bez daha u borbi za Scudetto

Derbi meč 28. kola Serije A odigran je večeras na Giuseppe Meazzi, gdje su Inter i Napoli remizirali odigravši 0:0.

Napoli je u Milano došao s namjerom da popravi katastrofalan dojam iz utakmice sa Romom u prošlom kolu (2:4), ali Sarrijev tim nije uspio doći do punog plijena pa je napravio još jedan korak unazad u borbi za titulu.

Najbolju priliku u prvom poluvremenu imao je Antonio Candreva, koji je u 37. minuti šutirao pored gola. U 48. minuti zaprijetio je i Skriniar, koji je glavom pogodio stativu.

U 67. minuti, Napoli je imao najbolju priliku na utakmici. Insigne je istrčao sam pred Handanovića i pokušao ga je lobovati, ali nije bio precizan i lopta je otišla preko gola. Italijanski napadač je u ovoj situaciji definitivno mogao birati i neko jednostavnije rješenje.

Do kraja utakmice, Napoli je pokušao doći do toliko željene pobjede ali daleko od toga da je Inter bio bezopasan. Ipak, ostalo je 0:0, a to je rezultat kojim je završena i prva utakmica ova dva tima u sezoni odigrana na San Paolu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Napoli je od mogućih šest bodova iz posljednja dva kola osvojio samo jedan i zahvaljujući tome je sve dalje od titule. Napolitanci su sada drugi na tabeli sa 70 bodova, jednim bodom manje od Juventusa koji ima i utakmicu manje. U slučaju da Juve na svom terenu pobijedi Atalantu u srijedu, tim iz Torina će otići na +4 i to će biti prilično lijepa bodovna zaliha za njih pred završetak sezone.

Ovaj bod ne odgovara pretjerano ni Interu, koji ostaje na petom mjestu sa bodom manje od Lazija.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi