Kone i Portanova šokirali San Paolo

Seria A

Kone i Portanova šokirali San Paolo

Midhat Šljivak
Teme:

Fudbaleri Napolija poraženi su na svom San Paolu od ekipe Bologne sa 3:2 u susretu 17. kola Serie A.

Bologna je zaledila domaće navijače već u 10. minuti. Assitenciju Cherubina u pogodak je pretvorio Manolo Gabbiadini za vodstvo gostiju od 1:0. Preuzeo je potom Napoli potpunu kontrolu nad utakmicom. Priejtili su domaći fudbaleri u nekoliko navrata golu gostiju, ali Cavani, Beharami i Insigne uprkos dobrim pokušajima nisu bili precizni, pa se na odmor otišlo vodstvom gostiju iz Bologne od 1:0.

Napoli je žestoko krenuo prema golu Bologne u nastavku susreta, a do zasluženoh izjednačenja su stigli u 50. minuti kada Gamberinni postiže gol za izjednačenje rezultata na 1:1.

Minut kasnije Gilardino sjajno šutira glavom, ali je jedan njegov saigrač spasio gol Napolija. Cavani je u 58. minuti imao stopostotnu priliku, ali je golman Bologne Agliardi sjajno reagovao i spasio svoj gol.

Cavani se za propuštenu šansu iskupio u 70. minuti. Insigne je centrira, a Cavani glavom pogađa za preokret i vodstvo Napolitanaca od 1:0. Imao je Napoli vodstvo sve do 86. minute kada Bologna stiže do poravnanja. Garics je centrirao, a Pangiotis Kone prekrasnim makazicama pogađa za 2:2.

Već tri minute kasnije Bologna postiže novi gol.  Portanova je postigao gol za pobjedu Bologne od 3:2, što je prvi poraz Napolija kod kuće ove sezone.

 

Potražite više informacija na temu Serie A:

 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.