AZ "zaledio" Rim
FOTO: EPA

Veliki trijumf gostiju

AZ "zaledio" Rim

H. Zilić

Odigrana je prva utakmica osmine finala UEFA konferencijske lige gdje smo vidjeli odličan i efikasan fudbal.

Lazio je na Olimpicu dočekao AZ Alkmaar.

Oba tima vrlo dobro stoje u domaćim prvenstvima i ovaj duel je na neki način okarakterisan kao derbi duelom u osmini finala trećeg po snazi UEFA-inog takmičenja.

Dobro je počelo za rimski klub.

Igrala se 18. minuta kada je Pedro pogodio za 1:0 na asistenciju Zaccagnija.

Gosti su igrali vrlo otvoreno. Nisu dozvolili da ih pogodak Lazija puno poremeti u njihovim planovima.

Oglasi

Nakon gola su stvorili nekoliko dobrih prilika, a nagrada je stigla u 45. minuti Pavlidis je pogodio za 1:1 na asistenciju Karlssona.

Rezultat od 1:1 je bio i konačan ishod prvog poluvremena.

U nastavku AZ je nastavio u istom ritmu. Lazio je pokušavao također kroz sredinu terena da napravi nešto više, međutim gosti su bili skoncetrisani.

Igrala se 62. minuta kada je nastupilo novo slavlje gostiju. Odlični Karlsson je večerašnju partiju upoptunio još jednom asistencijom ovaj put za Kerkeza koji pogađa za 1:2.

Do kraja utakmice nije bilo promjene rezultata i nizozemska ekipa nosi vrijednu prednost pred revanš na svom terenu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti