Bez golova u Amsterdamu, Lille i Maccabi obavili pola posla
FOTO: EPA

Konferencijska liga, prve utakmice osmine finala

Bez golova u Amsterdamu, Lille i Maccabi obavili pola posla

Haris Zilić

Odigrana su prva četiri duela osmine finala Konferencijske lige u terminu od 18:45. Na četiri meča postignuto je 11 golova, a jedan susret je završen bez golova.

Pogodaka nije bilo i u jednom od derbija ove nokaut faze između Ajaxa i Aston Ville tako da odluka pada u revanšu u Birminghamu. U timu Ajaxa naš Benjamn Tahirović je bio na klupi za rezervne fudbalere.

Revanš će biti uzbudljiv i u Belgiji jer je večeras Molde savladao Club Brugge rezultatom 2:1. Za Molde su pogođali Steneviku 43. minuti i Gulbrandsen u drugoj minuti sudijske nadoknade vremena, a za goste iz Bruggea De Cuyper u 85. minuti utakmice.

Dva tima mogu lagano disati pred revanš jer su u prvim mečevima odradili više od pola posla.

Maccabi je kao gost savladao Olympiakos. Dva gola je postigao Zahavi po jedan gol su dali Shahar i Peretz. Za Olympiakos je strijelac bio El Kaabi.

Lille je u Austriji savladao Sturm sa 3:0 i tako ima ogromnu skoro nedostižnu prednost pred revanš na svom stadionu.

Oglasi

Dvostruki strijelac za Lille bio je David, a gol je još postigao i Zhegrova. U timu Sturma u startnoj postavi bio je naš Jusuf Gazibegović.

Revanš mečevi osmine finala Konferencisjke lige igraju se narednog četvrtka.

Konferencijska liga, osmina finala, prve utakmice:

Sturm Graz - Lille 0:3

Ajax - Aston Villa 0:0

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Molde - Club Brugge 2:1

Olympiakos - Maccabi Tel Aviv 1:4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi