Žrijeb play-offa: Zrinjski će danas saznati posljednjeg protivnika na putu ka grupnoj fazi
Foto: A. Čaušević

Prvo se mora proći Tobol

Žrijeb play-offa: Zrinjski će danas saznati posljednjeg protivnika na putu ka grupnoj fazi

Eldar Ganibegović

Zrinjski je jedini bh. klub koji je dočekao mjesec august u Evropi.

Plemići su ispali u prvom pretkolu Lige prvaka od Sheriffa (1:0 u dvije utakmice), a onda su u drugom pretkolu Konferencijske lige izbacili albansku Tiranu (4:2) i obezbijedili treće pretkolo.

Tamo će igrati dvomeč protiv kazahstanskog Tobola iz Konstanayja koji je izbacio gibraltarski Lincoln (3:0), a prethodno je ispao od Ferencvarosa u prvom pretkolu Lige prvaka. 

Danas će se od 14 sati održati žrijeb play-offa, pa će tako naš Zrinjski saznati potencijalnog protivnika u posljednjoj kvalifikacijskoj rundi.

Ako eliminišu Tobol, Zrinjski će u play-off rundi ostati u stazi šampiona, s obzirom na to da je UEFA ove sezone odlučila da play-off runda Konferencijske lige ima i stazu šampiona, kako bi se prvacima iz manjih država pružila prilika za dođu do grupne faze.

Nositelji u play-off rundi Konferencijske lige u stazi šampiona bit će klubovi koji budu eliminisani u trećem pretkolu Evropa lige u kojem igraju klubovi koji su eliminisani u drugom pretkolu Lige prvaka.

Oglasi

Potencijalni protivnici Zrinjskog u play-offu su poraženi iz dvomeča:

Malmo - Dudelange
Shamrock - Shkupi
Linfield - Zurich
Olympiacos - Slovan Bratislava
Maribor - HJK Helsinki.

Definitivno, najviše za oko zapinje duel Shamrock - Shkupi, jer bi Zrinjski protiv oba tima sigurno imao dobre šanse, a također bi dobar žrijeb bio i dvomeč Linfield - Zurich, uz nadu da švicarski tim opravda ulogu favorita.

Prve utakmice play-offa su na rasporedu 18. augusta, a revanš mečevi sedam dana kasnije. Nadamo se kako ćemo ta dva dana gledati Zrinjski, a drugog se i radovati. 

O evropskom putu Zrinjskog, podsjetimo, jučer je za SportSport.ba govorio veznjak ovog tima, Niko Janković:

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

"Svjesni smo da cijela BiH od nas očekuje iskorak u Evropi. Srce mi je puno i ponosan sam zbog toga. Ali, ne želim biti pod nikakvim pritiskom. Ovo je sport. Svi rade, svi treniraju, svi trče i bore se. Mogu samo reći da ćemo ostaviti srce na terenu pa šta bude."

Podsjetimo, prvi meč Zrinjskog i Tobola igra se u četvrtak u Mostaru od 21 sat. 

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

prvak1905
let's go champ!
2 3
CrveniKakanj
Shamrock, Linfield.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi