Jusuf Gazibegović i ekipa razbili krvnika HŠK Zrinjski, Legia se spasila katastrofe
Odigrane su prve četiri utakmice play-offa Konferencijske lige.

Remi Uniona i Eintrachta, "kec" u Pireju

Jusuf Gazibegović i ekipa razbili krvnika HŠK Zrinjski, Legia se spasila katastrofe

E. Ganibegović

Od 18:45 sati igrale su se prve četiri utakmice 1/16 finala Konferencijske lige. Postignuti su neki jako zanimljivi rezultati.

Sturm za koji je do 83. minute igrao naš Jusuf Gazibegović razbio je rezultatom 4:1 Slovan iz Bratislave. Ekipu koja je prethodne dvije sezone u Evropi izbacivala naš Zrinjski.

Biereth je pogodio za 1:0 u 4. minuti, no Rodrigues u osmoj vraća stvari na početak. Stanković pogađa za 2:1 u 27. minuti.

Drugo poluvrijeme donosi još dva gola u mreži slovačkog tima. Kiteishvili i Camara su pogađali, uz napomenu da je kod gostiju Weiss u 78. minuti dobio crveni karton.

Royale Union SG i Eintracht Frankfurt su remizirali 2:2. Gosti iz Njemačke su golovima Chaibija i Kalajdžića vodili 0:2, no belgijski tim se vratio preko Rasmussena i Nilssona.

Oglasi

I Royal Union je meč završio s igračem manje. Vanhoutte je u 78. minuti dobio drugi žuti karton zbog igranja rukom.

U Pireju je Olympiacos s 1:0 bio bolji od Ferencvarosa za koji je od 80. minute igrao Muhamed Bešić koji je bio neoprezan kod gola koji su postigli Grci. 

El Kaabi je postigao pobjedonosni gol u 83. minuti. Vrijedi spomenuti da je Mađarima u drugoj minuti poništen gol koji je postigao Varga.

Molde je rezultatom 3:2 slavio protiv varšavske Legije koja je izbjegla katastrofu na gostovanju u Norveškoj.

Oglasi

Već na poluvremenu je bilo 3:0. Pogađali su Gulbrandsen dva puta i Kaasa. Josue i Augustyniak su ostavili nadu Poljacima za revanš.

Od 21 sat igraju se još četiri meča i to:

Ajax - Bodo/Glimt
Betis - GNK Dinamo
Maccabi Haifa - Gent
Servette Ludogorets

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Revanš utakmice na rasporedu su za sedam dana.

Konferencijska liga, 1/16 finala, prve utakmice:

Molde - Legia 3:2
Olympiacos - Ferencvaros 1:0
Royale Union SG - Eintracht 2:2
Sturm - Slovan 4:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi