Pyunik slavio u gostima uz novi pogodak Juričića, Mariboru "samo" remi u Luksemburgu

Pyunik slavio u gostima uz novi pogodak Juričića, Mariboru "samo" remi u Luksemburgu

Adnan Beganović

Nekadašnji napadač Željezničara, Luka Juričić, nastavio je tresti mreže u evropskim utakmicama. Na trećoj ovosezonskoj je postigao treći pogodak, a njegov Pyunik je slavio na gostovanju kod Alkmara. Maribor nije uspio slaviti u Luksemburgu, Osijek je u sudijskoj nadoknadi stigao do minimalne pobjede.

Širom Evrope igrani su susreti 2. kola kvalifikacija za Konferencijsku ligu, a pobjedom na gotovanju u Švedskoj kod Kalmara na korak do 3. kola stigli su fudbaleri Pyunika.

Armenski viceprvak, čije boje sa dosta uspjeha brani nekadašnji napadač Željezničara, Luka Juričić, slavio je rezultatom 2:1. Domaći su poveli u 44. minuti preko Trenskova, da bi upravo Juričić svojim trećim pogotkom u trećem ovosezonskom nastupu u Evropi, stvari vratio na početak. Pogodak za pobjedu Pyunika postigao je Bravo u 81. minuti susreta.

Uspješan na gostovanju je bio i kiparski AEK Larnaca, za kojeg je nedavno potpisao Santos, a čije boje brane bh. reprezentativci Kenan Pirić i Hrvoje Milićević.

AEK je slavio 3:2 protiv bjeloruskog Zhodina, a imao je nakon prvih 45 minuta prednost od tri gola. Gyurcso, Casado i Faraj su pogađali za AEK. No u finišu meča opuštanje kiparskog tima kaznili su Glushchenkov i Essogo za konačnih 3:2.

Pirić je zbog lakše povrede ostao na klupi, Milićević je odradio svih 90 minuta, dok Santos nije bio u kadru i očekuje se da debituje u revanš susretu.

Crnogorska Sutjeska je rezultatom 2:0 savladala Santa Colomu iz Andore. Saletić i Striković su pogađali za crnogorsku ekipu, koja će najvjerovatnije igrati u narednoj rundi takmičenja.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Osijek je pogotkom Miereza u sudijskoj nadoknadi vremena stigao do pobjede u duelu sa Zalaegerszegom, dok je Rijeka novim pogotkom nekadašnjeg igrača Zrinjskog, Jankovića, slavila s minimalnih 1:0 na gostovanju kod Dukagjinija s Kosova.

Sjajan meč odigrali su Celje i Guimaraes, a na kraju je portugalski tim slavio sa 4:3. dok je Maribor u Luksemburgu odigrao 1:1 sa domaćim Differdangeom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi