Juričić opet pogađa, Slovenci razočarali, a klubovi s Kosova dobro prošli

Konferencijska liga

Juričić opet pogađa, Slovenci razočarali, a klubovi s Kosova dobro prošli

Adnan Beganović

Bivši napadač Željezničara Luka Juričić je postigao pogodak u pobjedi Pyunika, klubovi s Kosova ostvarili dobre rezultate, a iz Slovenije razočarali.

Prve utakmice 1. pretkola Konferencijske lige donijele su nam i nekoliko iznenađenja, a svoje navijače šokirale su slovenačke Domžale čiji je sportski direktor nekadašnji bh. reprezentativac Senaid Ibričić.

Naime, Domžale su ugostile Balzan s Malte i u ovaj duel su ušle kao apsolutni favoriti. No, na terenu se stvari nisu odvijale kako su očekivali fudbaleri slovenačkog kluba.

Balzan je pokazao snagu i na kraju je slavio sa uvjerljivih 4:1. Andrejić i Grech su pogađali za Balzan u prvom dijelu, Olawale je početkom drugog pogodio za 0:3. Kovačević je pogotkom donio nadu Domžalama u 57. minuti, a za konačnih 1:4 i veliku prednost Balzana u sudijskoj nadoknadi je pogodio Zerjal.

Viceprvak Armenije Pyunik, čije boje brani nekadašnji napadač Željezničara Luka Juričić, opravdao je ulogu favorita u duelu sa estonskom Narvom. Slavio je Pyunik 2:0, a najbolji strijelac armenskog prvenstva iz prošle sezone, Luka Juričić, i u novoj sezoni je nastavio gdje je sta prije dva mjeseca.

Dugo je Pyunik lomio odbranu Narve, da bi u 65. minuti je i slomio. Harutyunyan je asistirao, a Juričić pogodio. Dvije minute prije kraja James je pogodio za konačnih 2:0.

Dobre rezultate su sinoć ostvarili i predstavnici Kosova. Dukagjini je rezultatom 2:1 savladao FC Europa, dok su Gjilani remizirali na gostovanju kod Niedercorna iz Luksemburga (2:2).

Vrijedi istaći i ubjedljivu pobjediu Shkupija iz Sjeverne Makedonije koji je na gostovanju u Latviji sa uvjerljivih 5:0 savladao Hegelmann. Istakao se napadač iz Jamajke, Renaldo Cephas, koji je postigao čak četiri pogotka.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Crnogorska Sutjeska je mnogo teže od očekivanog s minimalnih 1:0 savladala predstavnika San Marina Cosmos, dok je Arsenal Tivat remizirao u Armeniji. U duelu sa Alashkerta bilo je 1:1.

Lošu noć Slovenaca upotpunio je Maribor, koji nije opravdao ulogu favorita u duelu sa Birkirkarom. Na domaćem terenu višestruki prvak Slovenije "samo" je remizirao sa predstavnikom Malte, Birkirkarom (1:1).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti