Bh. reprezentativac nije mogao poželjeti bolji start u drugi dio sezone
FOTO: St. Pauli

Njegov tim niže pobjedu za pobjedom

Bh. reprezentativac nije mogao poželjeti bolji start u drugi dio sezone

S. Mlaćo
Bh. reprezentativni golman Nikola Vasilj sigurno se nije mogao ni u najljepšim snovima nadati ovakvom startu drugog dijela sezone u Drugoj Bundesligi.

Naime, njegov St. Pauli je upisao četvrtu pobjedu u isto toliko kola, te mogu biti itekako zadovoljni.

U ovom kolu St. Pauli je slavio na gostovanju kod Magdeburga.  Atik je doveo domaće u vodstvo, u zadnjih petnaest minuta potpuni preokret. Pogodio je Irvine za 1:1, a zatim nesuđeni bh. reprezentativac Josip Medić pogađa za 1:2.

Vasilj je na terenu proveo svih 90 minuta i ponovo mu pripadaju velike zasluge za pobjedu njegovog tima. U četiri meča Vasilj je primio jedan pogodak.

St. Pauli je sada na osmom jestu i sve je bliže timovima iz samog vrha takmičenja. U narednom kolu ugostit će Hansu Rostock, te tražiti novu pobjedu.

Selektor naše nogometne reprezentacije Faruk Hadžibegić uskoro će objaviti spisak za reprezentativne akcije, a kada su golmani u pitanju čini se da dileme nema.

Oglasi

Sigurni su, bar za sada, Ibrahim Šehić, Nikola Vasilj i Kenan Pirić.

Šehić se uspješno vratio na gol Konyaspora, no sezona je prekinuta zbog zemljotresa koji je zadesio Tursku i donio veliki broj žrtava. Vasilj je u sjajnoj formi, što se može reći i za Pirića.

Pirić brani na Kipru, u dresu AEK Larnake i u proteklim mečevima bio je sjajan.

Danas je njegov tim neočekivano  poražen od AEL Limasola 2:1, a Pirić je na terenu proveo svih 90 minuta.

Ovaj poraz nije poremetio AEK koji je i dalje lider, ali iskoristio je to APOEL koji sada zaostaje samo jedan bod, pa će na Kipru biti itekako zanimljivo do kraja sezone.

Prvi meč našu selekciju očekuje na Bilinom polju u Zenici kada ćemo 23. marta ugostiti reprezentaciju Islanda.

Potražite više informacija na temu 2. Bundesliga:

Samo tri dana kasnije igramo u gostima protiv selekcije Slovačke, a taj meč će se odigrati u Bratislavi.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi