Konjuh razbio kiparski Proodeftikos

Challenge Kup, 2. kolo

Konjuh razbio kiparski Proodeftikos

Konjuh iz Živinca je u prvom susretu drugog kola Challenge Kupa protiv kiparskog Proodeftikos Paphosa upisao zaista uvjerljivu pobjedu rezultatom 39:15, te su izabranici Žikice Milosavljevića jako blizu plasmana u narednu rundu ovog takmičenja.

Živiničani su od samog početka krenuli silovito, te su vrlo brzo došli do osjetne prednosti, a gosti jednostavno nisu imali adekvatan odgovor.

Bh. predstavnik je tako Kiprane limitirao na samo šest pogodaka u prvom poluvremenu, koje je završeno rezultatom 22:6 u korist Konjuha. U drugom dijelu je, tako, rukometašima Konjuha preostalo da samo privedu susret kraju i slave veliku pobjedu pred oko 400 gledatelja u Gradskoj dvorani u Živinicama.

Najefikasniji u ekipi Konjuha je bio Husić sa sedam golova, Pejkušić je postigao šest, dok su po pet postigli Kadić i braća Hamzić.

Kada je u pitanju ekipa Proodeftikos Paphosa najraspoloženiji je bio Sofokleous sa četiri postignuta gola.

Revanš meč drugog kola Challenge Kupa između Proodeftikos Paphosa je na rasporedu 14. oktobra, a teško je očekivati da Kiprani mogu napraviti senzaciju i izbaciti našeg predstavnika.

RK Konjuh Živinice - Proodeftikos Paphos 39:15

RK Konjuh: Husejnović, Sakić, Smajić, Bojić, Modrić, Brkić, Ćutura, Grujučić, Marčeta, Sirćo, Pejkušić, Arnad Hamzić, Kemal Hamzić, Memić, Kadić, Husić.

HC Proodeftikos Paphos: Christofi, Svvidis, Sokratous, Sofokleous, Theodorou, Christoforou, Diplaros, Konikkos, Argyrou, Constantinou, Alexandros Demetriou, Demetris Demetriou, Hadjivasilis, Kasioulis, Kokkinos, Sylianou.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi