Kontroverzni Ferrero osudio ponašanje Zukanovića
FOTO: EPA

Predsjednik Sampdorije

Kontroverzni Ferrero osudio ponašanje Zukanovića

Massimo Ferrero, kontroverzni predsjednik italijanske Sampdorije, za tamošnje medije je prokomentarisao nesportsko ponašanje Ervina Zukanovića u utakmici protiv Milana. 

Bh. reprezentativac je zaradio žuti karton za nepropisni start nad jednim igračem Milana, da bi potom iz protesta pljunuo u pravcu sudije Dominica Celija koji mu je bez imalo razmišljanja pokazao put ka svlačionici. 

"Mislim da smo dominirali tijekom cijele utakmice, ali drugi žuti karton koji je napravio Zukanović nije bio u redu. Doduše, i sudije trebaju biti malo više oprezne jer na onakav način obično odluče ishod. Mi nismo zaslužili da budemo onako poraženi od Milana, ali to je nogomet", istaknuo je Ferrero. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zukanović je za svoje nesportsko ponašanje dobio novčanu kaznu od 10.000 eura uz tri utakmice suspenzije, a vrijedi istaći da je za transfer iz Chieva u Sampdoriju bio najzaslužniji upravo karizmatični Ferrero. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.