Kontroverzni milijarder opsjednut kanabisom dobit će prava na korištenje imena Nou Camp

Partner Mikea Tysona

Kontroverzni milijarder opsjednut kanabisom dobit će prava na korištenje imena Nou Camp

E. Škorić

Barcelona je ranije odlučila da napravi humani gest i u borbi protiv korona virusa promijeni ime kultnog Nou Campa.

Klub je objavio da je spreman da prihvati ponude sponzora za kupovinu prava na naziv stadiona za sezonu 2020/21, tako da će isti makar godinu imati drugo ime umjesto kultnog naziva Nou Camp.

Sav novac od prodaje prava bi otišao u fondove za borbu s virusom. Ovo je bio jedini način da Barca makar na jednu sezonu promijeni ime svog stadiona, iako je praksa da klubovi širom Njemačke ili Engleske prodaju prava na ime stadiona velikim kompanijama i na taj način bogato zarađuju.

Potencijalni kupac imena Nou Camp za narednu sezonu je Alkiviades David, filmski producent rođen u Nigeriji iako ima grčke korijene. Radi se o milijarderu koji posjeduje niz kompanija i internet stranica poput FilmOn i 9021go.com te BattleCam.com.

Zanimljivo da je i partner Mikeu Tysonu u poslu koji se bavi različitim oblicima kanabisa. Sada je uvjeren da će dobiti pravo na korištenje imena stadiona Nou Camp i već je u pregovorima sa Barcelonom.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Ovo je prilika koju ne bih smio propustiti. Ovo je povijesni trenutak za sport i dobro se uklapa u moje trenutne planove. Kontakt je uspostavljen ranije ove sedmice i sasvim sam siguran da ćemo sporazum zaključiti. Ovaj posao s Nou Campom bit će još jedan način na koji mogu pomoći ljudima. Sve je u duhu onoga što Barcelona predstavlja. Moja zdravstvena tvrtka naporno radi s virolozima širom svijeta kako bi se ovaj virus što prije zaustavio", rekao je Alki David koji je "težak" oko 2.3 milijarde eura.

51-godišnjak je uhapšen na karipskom otoku St Kitts u maju prošle godine nakon što je više od 900.000 funti vrijednosti kanabisa navodno pronađeno u njegovom privatnom avionu.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi