Mundo Deportivo: Juventus je Pjanića ponudio Barceloni, ali oni ga ne žele...
Foto - EPA

Žele druge igrače

Mundo Deportivo: Juventus je Pjanića ponudio Barceloni, ali oni ga ne žele...

M. Šljivak

Katalonski radio (RAC1) u četvrtak je donio vijest kako je torinski Juventus ponudio Barceloni razmjenu u kojoj bi na Nou Camp poslao bh. fudbalera Miralema Pjanića.

Želja Stare dame je da Pjanića zamijene za brazilskog veznjaka Arthura, ali prema informacijama do kojih je došao Mundo Deportivo, Barcelona nema preveliku želju za angažovanjem reprezentativca BiH.

Ovaj list tvrdi kako u redovima katalonskog velikana ne vlada preveliki interes za 30-godišnjeg fudbalera i da bi oni radije u pregovore uključili nekog drugog.

Spominju se imena urugvajskog fudbalera Rodriga Bentantcura, zatim i Federica Bernardeschija, te defanzivaca Mattije de Sciglija i Matthijsa de Ligta.

Također, Barcelona gleda i pema Merihu Demiralu i Danieleu Ruganiju i ako dođe do razmjene oni će radije odabrati nekog od navedenih fudbalera umjesto Pjanića.

Arthur je u Barcelonu stigao 2018. godine iz Gremija. Ipak, nije previše blistao, posebno ne ove sezone i često je bio pod kritikama zbog svog ponašanja van terena.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Međutim, njega trener Juventusa Maurizio Sarri vidi kao idealnog fudbalera za svoj tim i pokušat će sve da ga dovede ovog ljeta.

S druge strane Miralem Pjanić se povezuje s odlaskom iz Torina, a pored Barcelone povezuje se s Chelseajem i PSG-om.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi