Kontroverzni vlasnik Sampdorije kupuje još jedan italijanski klub?
Ferrero može biti vlasnik dva kluba ukoliko se oni ne takmiče u istom rangu

Massimo Ferrero želi spasiti Palermo

Kontroverzni vlasnik Sampdorije kupuje još jedan italijanski klub?

S. Pašalić

Massimo Ferrero, vlasnik Sampdorije, navodno razmišlja o mogućnosti da kupi Palermo.

Bivši klub Mate Jajala je igrao prošle sezone u Seriji B te je izborio doigravanje za ulazak u Seriju A, ali je nakon toga uslijedila kazna Nogometnog saveza Italije.

Palermo je zbog finansijskih malverzacija izbačen u Seriju C, ali je nakon toga uslijedila žalba ovog kluba koja je na kraju usvojena pa će Palermo i naredne sezone igrati u Seriji B, ali će sezonu početi sa ogromnim minusom od 20 bodova.

Sky Sport Italia sada tvrdi da bi se Ferrero mogao pojaviti kao spasitelja Palerma.

Navodi se da vlasnik Sampdorije već neko vrijeme pokušava kupiti drugi klub i da je već razgovarao sa gradonačelnikom Palerma Leolucom Orlandom.

Ferrero može posjedovati dva kluba ukoliko oni ne igraju u istom rangu, a s obzirom da bi Palermo mogao proglasiti bankrot, morao bi krenuti iz Serije D.

Maurizio Zamparini ih je skupo koštao

Razlog svih problema za Palermo su financijske malverzacije nekadašnjeg prvog čovjeka kluba Maurizija Zamparinija u periodu od 2014. do 2017. godine.

Tužilaštvo je utvrdilo njegovu odgovornost, tražili su da se klub kazni, a na kraju je takva odluka i donesena.

Srećom po Palermo izbacivanje su izbjegli, no bodovni minus je zaista ogroman i bit će pravo čudo ako se uspiju domoći barem doigravanja za plasman u Seriju A.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Nekadašnji predsjednik kluba dobio je petogodišnju zabranu obavljanja svih funkcija u italijanskom fudbalu, ali je mnogo više štete nanio klubu.

Zamparini je godinama bio na čelu kluba. Poznat je po tome što je često mijenjao trenere, a nedavno je klub prodao investicijskom fondu Arkus Network.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi