Palermo ostaje u ligi, ali će u sezonu krenuti sa ogromnim minusom
(Foto: EPA)

Usvojena žalba na izbacivanje

Palermo ostaje u ligi, ali će u sezonu krenuti sa ogromnim minusom

M. Šljivak
Teme:

Ekipa Palerma je zbog financijskih malverzacija nekadašnjeg predsjednika Maurizija Zamparinija nedavno je izbačena u Seriju C.

Fudbalski savez Italije je ovu odluku donio nakon što su otkrivene sve financijske malverzacije kluba, ali se Palermo očekivano odlučio žaliti na izbacivanje u niži rang.

Na kraju im je žalba urodila plodom. FS Italije je promijenio odluku i objavio je kako će Palermo i naredne sezone igrati Seriju B, ali će u novu sezonu ući sa ogromnim bodovnim minusom.

Sezonu će tim sa Sicilije početi sa minusom od 20 bodova i zaista će imati težak zadatak da se vrate u društvo najboljih italijanskih timova i 2020. godine.

Maurizio Zamparini ih je skupo koštao

Razlog svih problema za Palermo su financijske malverzacije nekadašnjeg prvog čovjeka kluba Maurizija Zamparinija u periodu od 2014. do 2017. godine.

Tužilaštvo je utvrdilo njegovu odgovornost, tražili su da se klub kazni, a na kraju je takva odluka i donesena.

Srećom po Palermo izbacivanje su izbjegli, no bodovni minus je zaista ogroman i bit će pravo čudo ako se uspiju domoći barem doigravanja za plasman u Seriju A.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Nekadašnji predsjednik kluba dobio je petogodišnju zabranu obavljanja svih funkcija u italijanskom fudbalu, ali je mnogo više štete nanio klubu.

Zamparini je godinama bio na čelu kluba. Poznat je po tome što je često mijenjao trenere, a nedavno je klub prodao investicijskom fondu Arkus Network.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi