Konyaspor došao do nove pobjede, magična asistencija Bajića

Utakmica 30. kola turske Superlige

Konyaspor došao do nove pobjede, magična asistencija Bajića

Endin Čaušević

Fudbaleri Konyaspora slavili su na domaćem terenu protiv Rzespora (3:1) u okviru 30. kola turske Superlige.

Domaća ekipa do vodstva je došla već u 11. minuti utakmice kada je mrežu gostujuće ekipe zatresao Sonmez. Samo četiri minute kasnije gosti su izjednačili iz penala, a pogodio je Sylvestre.

U drugom dijelu utakmice domaći su krenuli u napad i to im se isplatilo u 61. minuti kada je za 2:1 pogodio Vuković.

U finišu utakmice konačnih 3:1 postavio je Rangelov nakon asistencije Riada Bajića. Bh. fudbaler je prije toga na maestralan način primio loptu, te asistirao Rangelovu.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Drugi bh. igrač u ekipi Konyaspora, Amir Hadžiahmetović u igru je ušao u 82. minuti. Konyaspor je treći na tabeli sa 59 bodova, dok je Rizespor na 15. mjestu sa 31 bodom.


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi