Velikani padaju pod bh. kolonijom

Konyaspor - Galatasaray 4:3

Velikani padaju pod bh. kolonijom

E. Škorić

U susretu 17. kola turske Super lige Konyaspor je s 4:3 savladao Galatasaray.

Domaći tim je tri puta vodio i na kraju došao do pobjede nad gostima iz Istanbula, a ovo je ujedno prvi put ove sezone da Galata primi tri gola na jednom meču.

U prvih 40-ak minuta igre bez promjena, a onda Daci postiže gol z 1:0, no u nadoknadi prvog dijela Diagne je izjednačio na 1:1.

Daci na otvaranju drugog dijela pogađa ponovo za novu prednost Konyje, no u 77. minuti ponovo Diagne, ovaj put s penala, donosi novo izjednačenje, da bi Demirok u 82. minuti s penala donio domaćoj ekipi veliku pobjedu. U nadoknadi je Kravets postigao četvrti gol za Konyaspor, a na drugoj strani nakon udarca Babela i lopte koju odbija Šehić, Caglayan postiže gol za konačnih 4:3.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Ibrahim Šehić je branio za Konyaspor od počteka meča, Deni Milošević je igrao do 58. minute, a onda ga je zamijenio Amir Hadžiahmetović, dok Marin Aničić zbog povrede nije bio u rosteru domaćeg tima. Inače, Konyaspor redom "tuče" velikane, pa su nakon Bešiktaša i Fenerbahčea, očitali lekciju i Galatasarayju.

Konyaspor je na osmom mjestu sa 22 boda, dok je Galatasaray četvrti sa 30 bodova, a novi lider od danas je Gaziantep, koji je s 2:0 savladao Ankaraguću.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi