Konyaspor će umjesto Hadžiahmetovića dovesti bivšeg člana Real Madrida

Skoro je završio posao u Njemačkoj, ali je na kraju sve propalo

Konyaspor će umjesto Hadžiahmetovića dovesti bivšeg člana Real Madrida

S. Mlaćo
Konyaspor je jučer i zvanično ostao bez bh. reprezentativac Amira Hadžiahmetovića, a navijači su itekako nezadovoljni. Svjesni su da klub sada ima sve manje ambicije, pa su jasno izrazili svoje nezadovoljstvo.

Članovi Uprave kluba sve smiruju i najavljuju velika pojačanja, a jedno od njih bi mogao biti bivši član Real Madrida Isco. Isco je bio pred potpisom za njemački Union Berlin, ali sve je u posljednji čas propalo.

Nijemci su navodno pristali na milion i pol eura, no pokazalo se da igrač misli samo na prvu od dvije rate. Ukupno je, uz platu od milijun, očekivao i bonus od tri miliona eura, što je za Nijemce bilo previše i onda su jednostavno odustali.

Isco je na neki način ostavio na cjedilu drugoplasirani tim Bundeslige, koji će u nastavak sezone morati bez jednog od ofanzivaca koji bi im sasvim sigurno donio mnogo dobrih stvari u igri prema naprijed.

Podsjećamo, Isco je s Union Berlinom dogovorio ugovor do ljeta 2024. godine s opcijom produženja na još jednu sezonu i kada je trebao biti ozvaničen ovaj posao sve je palo u vodu.

Oglasi

Sada je mnogo bliže Konyasporu, što su i potvrdili čelnici tog kluba.

Tačno je, u pregovori smo sa Iscom. Nismo sigurni da je sve dogovoreno, inače bismo to otvoreno rekli. Činimo sve da posao što prije završimo“, rekao je predsjednik Konyaspora Mehmet Akcan.

Imamo vremena do osmog ovog mjeseca, ali mislim da će sve biti riješeno što prije. Sada imamo priliku da završimo ovaj transfer“, dodao je on.

Španac je napustio španskog prvaka prošlog ljeta nakon gotovo desetljeća provedenog na Bernabeuu. Potpisao je potom dvogodišnji ugovor s još jednom ekipom iz La Lige Sevillom uoči aktuelne sezone.

Međutim, nakon samo četiri mjeseca obje su strane sporazumno raskinule ugovor, a Isco je u tom periodu imao samo jedan gol i tri asistencije u 19 utakmica.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Isco je i dalje slobodan, pa 30-godišnjak sada može da potpiše za bilo koga, ali nije baš da ima hrpu dobrih ponuda.

Odluku mora da donese vrlo brzo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi