Isco slomio srca berlinskih navijača, a sada bi mogao pojačati najočajniji klub na planeti

Neočekivana prilika

Isco slomio srca berlinskih navijača, a sada bi mogao pojačati najočajniji klub na planeti

Edmir Škorić

Njemački bundesligaš Union Berlin bio je baš blizu da dovede ove zime Isca. Sve je bilo dogovoreno, no na kraju je propao transfer kojeg su u Berlinu smatrali najvećim u historiji kluba.

Pojačanje iz snova je za jednog od favorita za naslov u Bundesligi (Union ima samo bod manje od Bayerna) propalo u posljednji čas.

Bild javlja kako je višestruki evropski prvak s Real Madridom uz platu očekivao pozamašan bonus, zbog čega je na kraju odbio da potpiše ugovor.

Nijemci su navodno pristali na milion i pol eura, no pokazalo se da igrač misli samo na prvu od dvije rate. Ukupno je, uz platu od milijun, očekivao i bonus od tri miliona eura, što je za Nijemce bilo previše i onda su jednostavno odustali.

Isco je na neki način ostavio na cjedilu drugoplasirani tim Bundeslige, koji će u nastavak sezone morati bez jednog od ofanzivaca koji bi im sasvim sigurno donio mnogo dobrih stvari u igri prema naprijed.

Podsjećamo, Isco je s Union Berlinom dogovorio ugovor do ljeta 2024. godine s opcijom produženja na još jednu sezonu i kada je trebao biti ozvaničen ovaj posao sve je palo u vodu.

Oglasi

Španac je napustio španskog prvaka prošlog ljeta nakon gotovo desetljeća provedenog na Bernabeuu. Potpisao je potom dvogodišnji ugovor s još jednom ekipom iz La Lige Sevillom uoči aktuelne sezone.

Međutim, nakon samo četiri mjeseca obje su strane sporazumno raskinule ugovor, a Isco je u tom periodu imao samo jedan gol i tri asistencije u 19 utakmica.

Isco je i dalje slobodan, pa 30-godišnjak sada može da potpiše za bilo koga, ali nije baš da ima hrpu dobrih ponuda.

Potražite više informacija na temu La Liga:

No, jedna je posebno zanimljiva. Stigla je iz Engleske i od najočajnijeg kluba na svijetu u ovom trenutku, od ekipe Evertona koja se raspada i koja kuburi na dnu Premiershipa, sa izglednim šansama da ispadne iz lige.

Istini za volju, Iscu bi igranje u Premier ligi svakako bilo privlačno, ali teško da će pristati da ode u ekipu u kojoj od početka sezone ništa ne ide kako treba, ali za razliku od Uniona, moći će bez problema da udovolji svim igračevim zahtjevima.

Top Komentari

DOKTOR_GAZ_
Tesko da ce se POKAZATI u AR567ALU..
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi