Kopenhagen ide na megdan Crvenoj zvezdi

Kvalifikacije za Ligu prvaka

Kopenhagen ide na megdan Crvenoj zvezdi

Kopenhagen je večeras na Telia Parkenu ugostio velški TNS u revanš meču drugog pretkola Lige prvaka. Danski tim je slavio sa 1:0 i tako samo potvrdio plasman u treće pretkolo Lige prvaka pošto je i u gostima slavio pobjedu (2:0).

I u Kopengahenu je viđena dominacija istoimenog tima, iako nije bilo previše stopostotnih prilika.

Prvo poluvrijeme je završeno rezultatom 0:0, da bi Kopengahen do pobjedonosnog gola stigao u 52. minuti.

Grčki reprezentativac Jose Zeca je došao do lopte na nekih 25 metara od gola TNS-a, a zatim uputio udarac i postigao fantastičan gol.

Ispostavilo se da je Zecin gol dovoljan za novu pobjedu Kopenhagena i potvrdu plasmana u treće pretkolo Lige prvaka.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Kopenhagen će u trećem pretkolu igrati protiv Crvene zvezde koja je eliminisala finski HJK Helsinki. Zvezda je večeras u Helsinkiju poražena sa 2:1, ali je prošle sedmice u Beogradu slavila pobjedu od 2:0 što je bilo dovoljno za treće pretkolo.

Danski tim gostuje u Beogradu 6. augusta dok se revanš u Kopenhagenu igra 13. augusta.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi