Provokacija ili nešto drugo: Iz Kopenhagena stigle "otrovne strelice" prema Old Traffordu
FOTO: EPA

Dva dana nakon utakmice

Provokacija ili nešto drugo: Iz Kopenhagena stigle "otrovne strelice" prema Old Traffordu

Haris Zilić

Fudbaleri Kopenhagena su u četvrtom kolu Lige prvaka u okviru grupe A u spektakularnom duelu punom preokreta došli do velike pobjede protiv Manchester Uniteda rezultatom 4:3 i tako potpuno zakuhali borbu za evropsko proljeće dva kola prije kraja grupne faze.

Kopenhagen je gubio0 dva puta, ali u nevjerovatnoj završnici stgili su do jednog od najvećih trijumfa kluba u Ligi prvaka.

Danski mediji su maksimalnu pažnju posvetili ovom sjajnom izdanju jednog od najtrofejnijih danskih klubova, a čini se da u prijestolnici Danske još uvijek traje slavlje.

Dva dana nakon utakmice, na legendarnom Parkenu još uvijek stoji upaljen semafor i rezultat utakmice 4:3.

Da li su organizatori zaboravili ugasiti semafor ili je ovo vid provokacije za fanove Manchester United nećemo saznati vjerovatno.

Oglasi

Parken se prirpema za nove utakmice i manifestacije, a semafor i rezultat "krase" još uvijek jedan od najljepših evropskih stadiona na kojem su se igrale i utakmice pošlog Evropskog prvenstva.

Dva kola prije kraja grupne faze, Kopenhagen u grupi A ima četiri boda kao i trećeplasirani Galatasaray, dok je Manchester United fenjeraš grupe A sa tri osvojena boda.

Ključna utakmica za Kopenhagen igra se u posljednjem kolu kada dočekuju Galtasaray i to će vjerovatno biti borba za evropsko proljeće.

U narednom kolu danski prvak gostuje Bayernu koji je dva kola prije kraja osigurao prvo mjesto u grupi i plasman u nokaut fazu ovosezonske Lige prvaka.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Iako su nakon žrijeba Bayern i Manchester bili glavni favoriti za prve dvije poziciji u grupi, Kopenhagen, ali i Galatasaray potrudili su se da u finišu u grupi A gledamo pravu dramu, kako u borbi za drugo mjesto i plasman u osminu finala lige prvaka, tako i za treće mjesto koje na proljeće vodi u šesnaestinu finala Evropa lige.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi