Redari počeli ulaziti s čašama piva na tribinu, a navijačima Seville nije bilo jasno šta se dešava

Snimak s Parkena oduševio fudbalski svijet

Redari počeli ulaziti s čašama piva na tribinu, a navijačima Seville nije bilo jasno šta se dešava

Endin Čaušević

Kopenhagen i Sevilla odigrali su meč bez golova u okviru drugog kola grupne faze Lige prvaka, ali je utakmicu obilježio sjajan detalj s tribina.

Za Kopenhagen i Sevillu ovo su bili prvi bodovi u novoj sezoni Lige prvaka, ali navijači nisu mogli biti previše zadovoljni s onim što su vidjeli na terenu jer su mreže mirovale svih 90 minuta.

Ipak, ova utakmica našla se u centru fudbalske javnosti i to zbog fantastičnog poteza danskog kluba kojim su oduševili navijače Seville koji su doputovali u Kopenhagen kako bi bodrili svoj klub.

Sevilla je i na gostovanju u Kopenhagenu imala podršku svojih navijača, a španski mediji navode da je bilo preko 200 navijača ovog kluba na Parken stadionu.

Na poluvremenu ove utakmice Kopengahen je oduševio navijače Seville i potrudio se da im gostovanje u glavnom gradu Danske bude u lijepom sjećanju što su čini se i uspjeli.

Naime, domaći tim je na poluvremenu utakmice odlučio da besplatnim pivom i sokovima počasti gostujuće navijače što je njih ostavilo bez teksta jer to nikada nisu doživjeli na nekom gostovanju.

Oglasi

Prvo su mnogi od njih pomislili da je to neka šala, ali kada su vidjeli da sve više piva i sokova pristiže prema njima to su pozdravili velikim aplauzom, a oduševljenje na njihovim licima bilo je itekako vidljivo.

Iz domaćeg tima su poručili kasnije da se fudbal igra zbog navijača i da su htjeli da se fanovi Seville što ugodnije osjećaju na Parkenu, te da pokažu koliko fudbal zaista povezuje ljude.

Treba istaći da čaša piva na Parkenu košta oko 8 eura, dok su sokovi po cijeni od 6 eura.

Ovaj potez čelnika Kopengahena oduševio je fudbalsku javnost širom svijeta, a posebno su se oglašavali navijači Manchester Cityja i Borussije Dortmund koji će također gostovati na Parkenu, te su poručili da se raduju besplatnom pivu.

Navijači Kopenhagena i Seville su pokazali pravu sliku fudbala, a to je dokazala i objava jednog od navijača danskog kluba koji je na kraju razmijenio dres sa jednim od navijača španskog kluba.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Što se tiče ove grupe na vrhu je Manchester City sa šest osvojenih bodova, dok Dortmund ima tri boda. Kopenhagen i Sevilla nakon dva odigrana kola imaju po jedan bod na svom kontu.

U narednom kolu Kopenhagen gostuje ekipi Manchester Cityja, dok će Sevilla dočekati Dortmund. Ovi mečevi na rasporedu su 5. oktobra.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi