Koper bi mogao biti posljednja stanica za Ibričića

Bh. fudbaler uživa u Sloveniji

Koper bi mogao biti posljednja stanica za Ibričića

Nekadašnji bh. reprezentativac Senijad Ibričić igrama u dresu Kopra opravdava status jedne od najvećih stranih zvijezda u slovenačkom nogometu. 

Ibričić  je ove sezone najbolji strijelac prvoligaša Kopra sa šest postignutih pogodaka, čemu je dodao i četiri asistencije, a da je maksimalno zadovoljan onim što ima u Sloveniji potvrdio je i u razgovoru za tamošnje medije. 

"Igrao sam u mnogim klubovima i nosim lijepe uspomene iz svakog. Turska je bila jaka liga, međutim u Splitu mi je bilo najljepše", kazao je Ibričić, pričajući o svojoj karijeri, te dodao da uživa u Sloveniji. 

"Liga i klubovi u Sloveniji su dobro organizovani, a i uslovi za treniranje su na visokoj razini", dodao je Ibričić, priznavši kako ne bi imao ništa protiv toga da ostane do kraja karijere u Kopru. 

Dotakao se Ibričić i svoje uloge u slovenačkom klubu.

"Nije mi teško preuzeti odgovornost. Imamo mladu ekipu i moje iskustvo u takvim okolnostima može samo pomoći. Najbitnije je da svi igrači pokušavaju dati sve od sebe. Nije iznenađenje što nas u posljednje vrijeme ide bolje, budući da nema povrijeđenih kao ranije." 

Kroz dosadašnju karijeru Ibričić je promijenio veliki broj klubova. Igrao je u BiH, Rusiji, Turskoj, Iranu, Makedoniji, ali najveći trag je ostavio u Hajduku u kojem je uživao status ljubimca navijača. Duži niz godina je nosio i dres "A" reprezentacije Bosne i Hercegovine. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi