Kopljanici zamalo zaledili Old Trafford, United ide dalje

EL: Olympiakos u osmini finala

Kopljanici zamalo zaledili Old Trafford, United ide dalje

Momčad Manchester Uniteda uspjela se plasirati u osminu finala Evropske lige, iako je večeras poražena od Ajaxa. Olympiakos je eliminisao ruski Rubin sa ukupnih 2:0.

Crveni vragovi su na Old Traffordu odigrali dosta neuvjerljivo protiv amsterdamskog Ajaxa, a susret je okončan minimalnom pobjedom gostiju (1:2). Domaći su do vodstva došli već u šestoj minuti susreta preko Javiera Hernandeza. Nakon greške u veznom redu Ajaxa lopta dolazi do Dimitara Berbatova, koji je prosljeđuje do mladog Meksikanca, a ovaj na ivici šesnaesterca lomi Tobyja Alerweirelda i šalje loptu iza leđa Kennetha Vermeera.   

 

 

Ekipa sa Old Trafforda je tada zaigrala još bolje, ali Ajax u 37. minuti dolazi do izjednačenja. Nakon karambola u šesnaestercu domaćih lopta dolazi do Arasa Ozbiliza, a armenski internacionalac odmjerenim udarcem pogađa nebranjeni dio De Geine mreže. 

 

 

Do kraja prvog dijele mreže su mirovale, a onda u nastavku neočekivano dobra igra izabranika Franka de Boera. U 54. minuti Miralem Sulejmani se našao u dobroj prilici, no Rafael je bio priseban. Najveću šansu za goste bilježimo u 58. minuti. Christian Eriksen je dobro centrirao iz ugla, Alderweireld pokušao glavom, no španski golman panterskom reakcijom spašava svoju ekipu.

 

Petnaestak minuta prije kraja i posljednja velika prilika za domaću momčad. Luis Nani se oslobodio pratnje, sjajno šutirao, međutim lopta odsjeda na prečki gostujućeg gola.

 

Na samom kraju susreta gosti dolaze i do zaslužene, ali pirove pobjede, obzirom da je United u Amsterdamu slavio sa 0:2. Strijelac prvog gola Aras Ozbiliz asistirao je Alderweireldu, koji glavom pogađa za konačnih 1:2.

 


 

Stadion Georgios Karaiskaki ugostio je ekipe Olympiakosa i Rubina. Domaća ekipa je imala prednost od jednog  gola iz prvog susreta igranog u Rusiji. Već nakon 14 minuta igre putnik u osminu finala bio je riješen, jer je Rafik Djebbour pogodio za vodstvo domaćih.

 

 

Nakon centaršuta Ariela Ibagaze lopta u glavu pogađa Marcana, a potom je Djebbour skreće u mrežu Sergeja Rižikova za veliko slavlje pirejske ekipe.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

 

Taj pogodak bio je i posljednji na ovom susretu. Treba istaći da su gosti pružili zaista sjajnu partiju i kreirali mnoštvo opasnih akcija, ali odbrana Olyja bila je na visini zadatka. Susret je također obilježio i veliki broj grubih prekršaja, uz osam žutih kartona.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.