Korak bliže EP: Velika pobjeda kadetske reprezentacije BiH

Savladali selekciju Gruzije sa 2:1

Korak bliže EP: Velika pobjeda kadetske reprezentacije BiH

Endin Čaušević

Kadetska reprezentacija Bosne i Hercegovine savladala je danas selekciju Gruzije (2:1) u okviru susreta elitnog ranga kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Naši reprezentativci su bolje otvorili današnju utakmicu, a prvu priliku na utakmici imali su u devetoj minuti kada je zaprijetio Dadić, ali je njegov pokušaj otišao pored gola Gruzije.

Šest minuta kasnije selekcija Gruzije je stigla do prednosti, a mrežu bh. reprezentacije zatresao je Ivaniadze. Ipak, samo dvije minute kasnije stigao je odgovor od naše ekipe kada je na 1:1 izjednačio Resić.

Nakon izjednačenja BiH je imala više od igre i incijativu na sredini terena. U 21. minuti smo ponovo zaprijetili, ali je Beširević šutirao pored gola. DO kraja prvog poluvremena nije bilo ozbiljnijih prilika.

Početkom drugog poluvremena prvi su zaprijetili igrači Gruzija, ali je Vasilj odlično odbranio pokušaj Andronikashvilija. Dvije minute kasnije pokušao je Kovač, ali bez uspjeha.

U 55. minuti Gruzijci ponovo prijete preko Ninua, ali je Vasilj ponovo bio na visini zadatka. Četiri minute kasnije u duelu su ponovo bili Ninua i Vasilj, ali je naš golman ponovo izašao kao pobjednik.

U 68. minuti Ninua ponovo prijeti, ali njegov udarac ponov brani Vasilj. Gruzija puno konkretnija u drugom dijelu utakmice od naše reprezentacije. Ninua je bio najopasniji, ali srećom njegovi udarci nisu našli put do mreže naše selekcije.

Ipak, u 75. minuti utakmice kadeti BiH su došli do potpunog preokreta, a za 2:1 pogodio Kovač na asistenciju Velića.

Od 76. minute naša reprezentacija igrala je sa igračem manje jer je Dadić dobio crveni karton. Ipak, to nije utjecalo puno na našu igru, te su momci uspjeli da sačuvaju prednost i ostvare vrlo važnu pobjedu. Bh. reprezentaciju očekuju još utakmice protiv Italije i Rusije.

Bosna i Hercegovina: Vasilj, Perić, BEširević, Čeliković, Velić, Mirić, Resić, Kovač, Dadić, Veladžić, Hadžić.

Gruzija: Gugeshashvili, Kikalishvili, Kapianidze, Kasrelishvili, Kharabadze, Kutsia, Ninua, Shetsiruli, Kavtaradze, Chakvetadze, Ivaniadze.

Elitni rang kvalifikacija za EP, 1. kolo:

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Bosna i Hercegovina - Gruzija 1:1 (Resić '17, Kovač '75/Ivaniadze '15)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi