Koronavirus pravi haos: Prvi meč će se igrati, ali revanš osmine finala EL je otkazan

Problemi za organizatore, klubove...

Koronavirus pravi haos: Prvi meč će se igrati, ali revanš osmine finala EL je otkazan

Koronavirus se širi Evropom, a širi se i strah od epidemije. Isti je već napravio zbrku i u sportu, prije svega u fudbalu, koji privlači najviše publike kada je Stari kontinent u pitanju.

Negdje se utakmice pomjeraju, negdje potpuno otkazuju, negdje igraju pred paznim tribinama, a negdje se igra po rasporedu, "normalno" - bez obzira na medijske priče o epidemiji.

Danas stižu vijesti da je utakmica osmine finala Evropske lige između Basela i Eintrachta koja se trebala odigrai 19. marta na St. Jakob-Parku otkazana.

Prvi meč koji se igra ovog četvrtka u Frankfurtu će se odigrati, ali je, dakle, revanš u Baselu otkazan.

Švicarske vlasti su zabranile odigravanje svih sportskih mečeva do kraja marta, zbog mogućeg pogoršavanja situacije sa koronavirusom i brojem zaraženih. Ipak, iz UEFA-e su se nadali da će uspjeti nagovoriti Švicarce da utakmicu organizuju "iza zatvorenih vrata".

Krizni štab i šivicarska policija su se sastali, vijećali i odlučili da to ipak nije opcija, tako da je utakmica sada otkazana.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Švicarske vlasti, naime, smatraju da rizik od širenja zaraze postoji i kada se utakmice igraju pred praznim tribinama jer se može desiti da stotine gostujućih navijača svejedno stignu u Basel i okupe se u blizini stadiona - bez obzira što proći kroz kapije ne mogu.

Za sada nije poznato kada će se, da li će se i gdje revanš odigrati, a njegovo otkazivanje pravi velike probleme klubovima i organizatorima zbog svakako pretrpanog rasporeda do kraja sezone...

Promo

Top Komentari

Rajvosa2019
Cisto preseravanje , svake godine umre oko 8 000 000 - 9 000 000 ljudi od gladi- nazalost // presli su sve granice u pravljenu straha i paranoja
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi