Koronavirus ušao i u bjeloruski nogomet

Koronavirus ušao i u bjeloruski nogomet

E. Škorić

Za sada otkazan jedan meč, vidjet ćemo hoće li biti većih posljedica.

Bjelorusi su među rijetkima u Evorpi koji igraju unatoč pandemiji koronavirusa, no jedna utakmica drugog ranga je odgođena upravo iz tog razloga.

Gomel i Arsenal trebali su danas da igraju meč 4. kola Druge lige Bjelorusije, ali je Bjeloruski nogometni savez odlučio istu odgoditi jer je jedan igrač gostiju iz Dzeržinskog pozitivan na COVID-19.

Ministar sporta Bjelorusije rekao je ranije da nema potrebe da se suspenduje prvenstvo. Inače, osim Bjelorusije, igra se i na Farskim Ostrvima, potom u Nikaragvi, Burundiju, a počelo je i u Južnoj Koreji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi