Košarkaši Čelika u Areni bolji od Turbine

A1 liga za košarkaše, 5.kolo

Košarkaši Čelika u Areni bolji od Turbine

D. Kurbegović

Košarkaši Čelika večeras su u zeničkoj Areni u okviru 5. kola A1 lige dočekali ekipu Turbine iz Jablanice, te upisali treću pobjedu u sezoni. Nakon preokreta u drugom poluvremenu, Zeničani su na kraju slavili rezultatom 87:71.

Utakmica nije dobro počela za domaće, gosti su sjajno počeli i Čelik je već u drugoj minuti ušao u bonus, pa su gosti nemilosrdno rešetali domaći koš. Nakon prvog perioda bilo je 13:26 za ekipu Turbine. U drugoj četvrtini Zeničani su zaigrali mnogo bolje, počeli su pogađati, a posebno Mirza Keso, koji je danas bio nezaustavljiv za odbranu gostiju iz Jablanice. Na poluvrijeme se otišlo pri vodstvu gostiju 34:39.

U trećoj četvrtini Zeničani su preokrenuli rezultat, te su s dosta širom klupom i sjajnom odbranom posebno mladi igrača Anesa Podojaka i Imrana Porče došli u vodstvo. Na kraju trećeg perioda bilo je plus pet 60:55 za ekipu Čelika

U posljednjih 10 minuta, Čelik je potpuno razbio goste, koji nisu imali više snage da igraju ozbiljnu košarku. Trener domaće ekipe dao je priliku i ostalim igračima s klupe, tako da su danas osim povrijeđenog Ahmeta Begića svi dobili minutažu. Konačan rezultat glasio je 87:71 (13:26, 31:13, 26:16, 27:16) za ekipu Čelika. Zanimljivo da su domaći košarkaši pobjedu posvetili svome treneru Armelu Mujakoviću kojem je danas rođendan, a današnja igra posebno u drugom poluvremenu za njega je najbolji mogući poklon od njegovih igrača.

Kada su u pitanju najbolji pojedinci u redovima pobjedničke ekipe, kapiten Armin Avdibegović postigao je 22 poena, Mirza Keso je dodao 17 poena, dok je Muhamed Gak dodao 12. U redovima Turbine, Ante Calis je postigao 21 poen, dok je Afan Mešić dodao 13.

Zeničanima je ovo bila treća pobjeda u sezoni u četiri odigrane utakmice, budući da su pauzirali jedno kolo, te su zadržali poziciju u vrhu tabele. U narednom kolu izabranici Armela Mujakovića gostovat će ekipi Goražda

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi