Koševo se puni iz minute u minutu - očekuje se najmanje 20.000 na tribinama

Interes za utakmicu je ogroman

Koševo se puni iz minute u minutu - očekuje se najmanje 20.000 na tribinama

Edmir Škorić

Nogometaši Sarajeva odigraće večeras revanš susret prvog pretkola Konferencijske lige protiv Torpeda. Duel počinje u 21 sat, a tribine se uveliko pune.

Sarajevo je u gostima odigralo 2:2 iako je bilo mnogo bolje, ali uvjereni su na Koševu da će večeras slaviti i da će eliminisati Gruzijce.

Stvorila se posljednjih mjeseci euforija među pristalicama bordo boje, pa je tako za prvu zvaničnu domaću utakmicu u sezoni 2023/24 prodano 20.000 ulaznica, koliko ih je i pušteno u prodaju, s tim da je iz FK Sarajevo naglašeno da će biti i dodatnih ulaznica koje će se moći kupiti.

Interes je ogroman, navijači žele prisustvovati još jednoj evropskoj večeri na Koševu, uz nadu da će svi zajedno na kraju slaviti.

Još sat i po prije početka utakmice, navijači pristižu na Koševo, koje će poslije dugo vremena ponovo biti krcato.

Oglasi

Ukoliko prođe dalje, Sarajevo će u drugom pretkolu Konferencijske lige igrati sa kazahstanskim Aktobeom.

Trener Sarajeva Mirza Varešanović je odlučio meč početi sa ovim sastavom: Šahinović, Beganović, Zeljković, Aničić, Duraković, Vrančić, Jelčič Balta, Kyeremeh, Varešanović, Ziljkić i Oliveira.

Ima promjena, a najveća je ona na golu, pošto je Rogića zamijenio Šahinovićem, očito nezadovoljan nastupom Hrvata u prvoj utakmici u Gruziji.

Varešanović nema namjeru ništa da kalkuliše.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

"Sigurno da nas čeka neizvijesna utakmica s jako dobrim protivnikom. S protivnikom koji ima iskustvo, organizaciju igre i jako dobre i nezgode igrače. Međutim, mi smo u prvoj utakmici pokazali da se možemo nositi s takvim ekipama posebno u prvih 30 minuta gdje smo uz malo sportske sreće mogli sve da riješimo. To nismo uradili, ali nadam se da ćemo sutra to uraditi", kazao je Varešanović.

"Mi nismo taktizirali ni u prvom meču i ne vidim razloga da to sada radimo. U prvom meču smo izašli visoko na zadnju liniju protivnika i to nam dalo rezultata. Mislim da je to recept, a da li ćemo sutra tako početi vidjet ćemo".

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ecosport
Hajde qitari, dođite što više da vas se što više plačući kući vrati.
1 2
BogatiDijasporac
Manijak sam do mezara, ali veceras uz BH. timove. Da moj Zeljo dobije a i Sarajevo da pregazi Torpeda. Medjusobno cemo se handriti od sutra ;)))
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti