Kosovo prijeti da neće igrati protiv Španije! "Pravila su kristalno jasna i oni to znaju"

Žele jednaka prava

Kosovo prijeti da neće igrati protiv Španije! "Pravila su kristalno jasna i oni to znaju"

Edmir Škorić

Španija i Kosovo treba da se sastanu u Sevilli 31. marta u kvalifikacijskom susretu za Svjetsko prvenstvo U Kataru.

Utakmica tek treba da se odigra, no puno je problema prije odigravanja iste. Španci ne priznaju Kosovo kao državu, čak i drugi rivali u grupi poput Gruzije i Grčke.

Špansko ministarstvo vanjskih poslova odredilo je da gosti ne smiju imati isti tretman suverene države na meču. Organizatori utakmice komentatoru u prijenosu ne mogu govoriti Kosovo već "teritorij Kosova", a također se zastava Kosova ne smije prikazivati uz zastavu Španije, dok će himna neće biti navedena kao "nacionalna himn Kosova" već isključivo kao "numera koja predstavlja teritorij Kosova".

Na Kosovu su razočarani i ne pristaju da igraju u takvim uslovima, pa je Kosovski nogometni savez izdao saopštenje u kojem navodi da to nije u redu što rade Španci.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Potez Španaca je uzaludan i nepravedan. Mi smo država koju priznaje većina najrazvijenijih i najdemokratskijih zemalja svijeta te smo članica UEFA-e i FIFA-e. Pravila UEFA-e i FIFA-e su kristalno jasna i Španci to znaju te ne smiju mijenjati ta pravila. Igrat ćemo utakmicu samo pod našom himnom i zastavom. U suprotnom, nećemo izaći na teren", poruka je s Kosova.

Top Komentari

Bhf111
I ne trebate izaci. Hoce da vas ponize a to nemojte dozvoliti Ponos je vrijedniji od svega
18 3
BogatiDijasporac
Podrska Nezavisnoj Drzavi KOSOVO.
15 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti