Englezi pokušavaju 'oteti' golmana Špancima
Foto - EPA

Ne odustaju od Sancheza

Englezi pokušavaju 'oteti' golmana Špancima

Midhat Šljivak

Selektor fudbalske reprezentacije Engleske Gareth Southgate na sve moguće načine pokušava uvjeriti golmana Roberta Sancheza da zaigra za Gordi Albion.

Sjajni 23-godišnji čuvar mreže pruža izuzetne partije na golu Brightona. Dobio je poziv u reprezentaciju Španije, ali Engleske ne odustaje od njega.

Southgate pokušava nagovoriti Sancheza da prihvati poziv Engleske, ali za sada mu to ne polazi za rukom jer on samo želi braniti za Crvenu furiju, iako već mjesecima čeka na debi.

Čak i ako debituje za selekciju Španije Sanchez neće biti izgubljen za Engleze jer po novim FIFA pravilima igrač može promijeniti reprezentaciju ako je odigrao manje od pet utakmica za drugu selekciju.

Ispred Roberta Sancheza u nacionalnom timu Španije su Unai Simon i David de Gea, no on strpljivo čeka svoju šansu.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Pantera iz Cartagene je već osam godina stanovnik Brightona. U ovaj klub je stigao iz Levantea sa 15 godina, a prošle sezone je pokazao izuzetan kvalitet.

Postao je prvi golman kluba, odradio je odličnu sezonu, a to u je na kraju donijelo poziv u reprezentaciju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi