Kosta Manev: Jako je važno da imate sigurnost i da ste zaštićeni

Hvalio sjajan rad Uprave FK Velež

Kosta Manev: Jako je važno da imate sigurnost i da ste zaštićeni · Intervju

E. Škorić, foto: E. Haračić

FK Velež je uglavnom pametno birao svoja pojačanja, a čini se da se ispravnim ispostavilo i angažovanje defanzivca Koste Maneva.

Kosta Manev rođen je 1993. u Sjevernoj Makedoniji, a odrastao je u Finskoj gdje je napravio prve nogometne korake u momčadi Viikingit. Igrao je potom za mnoge timove u Finskoj, a prije Veleža nastupao je za Vardar.

Makedonski stoper je od ljeta prošle godine član Rođenih, a Velež smatra idealnim klubom za svoju karijeru, a Mostar idealan grad za živjeti.

"Oduševljen sam Mostarom i Veležom, mogu reći da je dobra stvar što sam došao ovdje. Ljudi u Mostaru žive za Velež i utakmice, a igrači najviše vole da budu u takvim sredinama".

Koliko si znao o Veležu prije nego si došao?

"Da budem iskren, nisam znao puno. Počeo sam skupljati informacije prije nego sam došao u Velež. ali počeo sam da istražujem i vidio da se radi o velikom klubu. Što se tiče bh. lige, dobro sam se uklopio i u gradu sam se dobro snašao".

Je li Velež kao klub tako bogate historije zaslužio da bude u samom vrhu i da se bori za trofeje?

"Mislim da klub zaslužuje da se bori za vrh. Imamo sjajne navijače, infrastrukturu i mislim da će Velež u budućnosti da bude konkurentan u borbi za Evropu i titulu u Premijer ligi".

Koju utakmicu u dresu Veleža bi posebno izdvojio?

"Najdraža mi je utakmica ona protiv Čelika. Tada smo bili u situaciji da moramo da pobijedimo i to smo uradili na jedna dobar način, uz dobru igru i dobar rezultat. Taj meč mi je nekako ostao u najljepšem sjećanju".

Šta misliš o novim igračima koji su u klub došli ove zime?

"Dobri su momci, dobri igrači i mislim da će nam pomoći u drugom dijelu sezone da osvojimo što više bodova i da će nam pomoći da se što bolje plasiramo na tabeli".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Šta je uzrok lošem otvaranju szeone u Premijer ligi?

"U početku kada sam došao, taktički je bilo slabo, prvih par utakmica smo tražili neku svoju igru koja bi odgovarala našim igračima. Mislim da smo je sada pronašli i ovaj sistem koji sada imamo je jako dobar i to su igrači jako dobro prihvatili".

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Kupi_Lee
Kosta Manev je u TOP 3 štopera u Premijer ligi BiH.
12 1
starmac
Tako je KOSTA.Samo nastavi tako jako.Opravdao si epitet pojačanja kakvo nam je trebalo.ROĐENI su uz tebe.
12 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi