Koštao preko 180 miliona: Španija dobila svog najviše plaćenog igrača ikada!

Jučer ozvaničen novi transfer

Koštao preko 180 miliona: Španija dobila svog najviše plaćenog igrača ikada!

A. Čaušević

Generalni dojam je da su mnogi igrači današnjice pretplaćeni, a to je posljedica toga što je fudbal osim igre postao i obični biznis.

Alvaro Morata već godinama igra u vrhunskim klubovima. Iako nije u samom vrhu najboljih svjetskih napadača klubove on je od jučer i zvanično najviše plaćeni Španac svih vremena.

Atletico Madrid je jučer ozvanično njegov transfer iz dolaska te će njegov igrački karton Jorgandžije koštati 65 miliona eura.

Na ljeto 2014. godine iz Real Madrida je otišao u Juventus za 20 miliona, da bi Kraljevi dvije godine kasnije otkupili za cifru od 30 miliona.

Nakon toga Chelsea ga je kupio za 66 miliona, dok će sada Atletico za njega "iskeširati" 65 miliona. To znači da je na ovog 26-godišnjak potrošen ukupno 181 milion eura.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Drugi na listi najviše plaćenih španskih fudbalera sada je Fernando Torres sa 94 miliona. Liverpool ga je platio Atleticu 36, a prodao Chelseaju za 58 miliona.

Na trećem mjestu je Diego Costa čiji je igrački karton posljednjih godina klubove koštao ukupno 93 miliona.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi