"Koulibaly je najbolji defanzivac na svijetu, možda mu je Sergio Ramos blizu"
(Foto: EPA) Senegalac je odavno postao stud odbrane Napolija, a pojavile su se špekulacije da je za njegove usluge zainteresovana i Barcelona kojoj je potrebna zamjena za Umtitija.

Tako kaže Guglielme Stendardo

"Koulibaly je najbolji defanzivac na svijetu, možda mu je Sergio Ramos blizu"

Kvalitete Napolijevog Kalidoua Koulibalyja su neupitne, a njegovo ime se već neko vrijeme dovodi u vezu sa najvećih evropskih klubovima.

Jasno je, međutim, da Napoli neće tako lako prodati svog sjajnog štopera, a prema mišljenju Guglielma Stendarda, nekadašnjeg defanzivca Juventusa, Lazija i Atalante ne bi ni trebao - jer je Koulibaly najbolji defanzivac svijeta.

"Koulibaly je trenutno najbolji defanzivac na svijetu. Jedini koji mu je blizu je Sergio Ramos, koji je fizički ipak inferiorniji u odnosu na Koulibalyja. On je savršena atleta", istakao je Stendrado za Radio Kiss Kiss, pa dodao:

"Toliko je napredo tokom tri godine pod Sarrijem kada je igra nogom u pitanju, postao je jako dobar u gradnju akcija iz zadnje linije."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi