"Znam kakav je plan ako izbace Crvenu zvezdu"
Beogradski tim se suočio sa zaista teškim optužbama. Ovako ozbiljna situacija nije bila dugo godina u Ligi prvaka i ako se pokaže da je bilo namještanja, slijedi im velika kazna (Foto: EPA)

De Laurentiis tvrdi

"Znam kakav je plan ako izbace Crvenu zvezdu"

M. Šljivak

Evropska fudbalska federacija (UEFA) pokrenula je istragu oko mogućeg namještanja utakmice PSG-a i Crvene zvezde (6:1) u Ligi prvaka.

Prema pisanju srpskih medija na adresu Crvene zvezde stigla je potvrda o pokretanju postupka protiv beogradskog tima zbog sumnje o namještanju.

Jedan čelnik crveno-bijelih je navodno otkriven kako pri pokušaju uplate od pet miliona eura na poraz od pet golova razlike.

Izbio je veliki skandal, a izbacivanju Zvezde se najviše raduju u Napoliju koji je u prvom kolu odigrao 0:0 na Marakani.

Predsjednik Napolija Aurelio de Laurentiis otkrio je kako se u svijetu fudbala priča o izbacivanju Crvene zvezde iz Lige prvaka.

"Sve je moguće, ali ništa nije službeno. Načuo sam da bi takmičenje u našoj grupi moglo krenuti od nule sa samo tri ekipe i da dosadašnji rezultati neće biti uračunati", rekao je De Laurentiis.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Ako se dokaže krivica sigurno bi Zvezda bila žestoko kažnjena i dugo bi bili bez nastupa u Evropi.

Top Komentari

infinity2612
Insallah...
14 14

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi