Koulibaly traži pomoć za ujgurske muslimane koji su zatočeni u Kini

Defanzivac Napolija želi skrenuti pažnju

Koulibaly traži pomoć za ujgurske muslimane koji su zatočeni u Kini

Edmir Škorić

Štoper Napolija Kalidou Koulibaly oglasio se povodom ujgurskih muslimana u Kini.

Milion ujgurskih muslimana nasilno je smješteno na lokacije koje lične na masovne pritvorne kampove u Xianjiangu - autonomnoj regiji na zapadu Kine gdje živi približno 10 miliona ujgurskih muslimana.

Sada je poruku podrške poslao defanzivac Napolija, koji traži da se njegova objava proslijedi i da se skrene pažnja na ono što se dešava u Xianjiangu.

"Milioni ujgurskih muslimana zatočeni su i mučeni u koncentracionim logorima u Kini. Ne zbog onoga što rade, već zbog onoga što jesu. To je najveće masovno zatvaranje 21. vijeka. To mora završiti", napisao je Koulibaly.

Potražite više informacija na temu Serie A:

[instagram]https://www.instagram.com/p/CFy4AdxFiPf/[/instagram]

Top Komentari

Bravo, Bravo i samo Bravo 100 puta ti hvala za ovaj gest, apelujem da se klekne za Ujgurske muslimane prije svake utakmice isto onako kao sto se kleci za prava crnaca u svijetu, gdje su ove nase Bosnje koje igraju fudbal po svijetu da ista kazu u korist Ujgurski Muslimana. da sam sada fudbaler kao sto nisam, klekno pred svaku utakmicu a prava Muslimana u ujguru i naglasio za koga to klecim.
13 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi