Kovač: Oni imaju imperativ, mi ne, ali želimo slaviti
FOTO: EPA

Hrvatska gostuje u Norveškoj

Kovač: Oni imaju imperativ, mi ne, ali želimo slaviti

Adnan Beganović

U okviru 8. kola grupe H kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Norveškoj će snage odmjeriti domaća selekcija  i Hrvatska.

Jedan od najzanimljivijih susreta današnjeg programa kvalifikacija za Evropsko prvenstvo odigrat će Norveška i Hrvatska. Eventualnim trijumfom Norveška bi na tabeli pretekla Hrvatsku, koja je do prije par dana bila jednom nogom u Francuskoj, ali nakon remija sa Azerbejdžanom stvari izgledaju mnogo drugačije.

"Jedva čekamo početak utakmice na prepunom stadionu. Svjesni smo da nas čeka zahtjevan posao jer Hrvatska je jako ukomponovana ekipa puna klasnih igrača", u najavi susreta je istakao norveški selektor, Per-Mathias Hogmo.

Selektor hrvatskog nacionalnog tima, Niko Kovač, i pored malo lošije situacije nego li je bila prije par dana, smatra da njegovi izabranici sve drže u svojim rukama.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Nakon remija u Azerbejdžanu znamo na čemu smo. Situacija se malo pogoršala za nas, prednost je smanjena, ali još uvijek imamo više bodova. Oni imaju imperativ, a mi nemamo, no želimo pobijediti. Moramo biti dobro spremni, kako fizički tako i mentalno. Ulog je veliki, ali sve je u našim rukama", uoči susreta je istakao hrvatski selektor Niko Kovač.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti