Kovačević: Nadam se pozivu Bajevića za susrete baraža

Kapiten Korone govorio za poljske medije

Kovačević: Nadam se pozivu Bajevića za susrete baraža

S. Mlaćo

Iako je imao veliki broj ponuda, Adnan Kovačević se odlučio na ostanak u Koroni.

Kovačević želi pomoć timu iz Kielcea u ostvarenju cilja i vjeruje da je napravio pravi potez. Kapiten je kluba, ljubimac navijača, a na ljeto će postati slobodan nogometaš i vjerovatno napraviti transfer karijere.

Kazao je da se nada i ponovnom pozivu u A reprezentaciju naše zemlje za koju je kod Roberta Prosinečkog upisao tri nastupa.

"Znam da me Bajević uživo gledao kada smo igrali protiv AEK-a i dobro ga poznajem, on je legenda jugoslavenskog nogometa. Standardan sam u Koroni i nadam se pozivu za mečeve baraže", kaže Kovačević.

Nije tajna da se ove zime povezivao sa brojnim klubovima u Turskoj. Jedan od njih je Kayserispor koji je preuzeo sada već bivši selektor A reprezentacijen BiH Robert Prosinečki.

Potražite više informacija na temu Ekstraklasa:

"Prosinečki mi je pružio šansu da debitujem i stvarno je veliki profesionalac. Nedavno me želio dovesti u Kayserispor, gdje trenutno radi, ali sam odlučio ostati u Koroni".

Kovačević je u Poljsku stigao iz FK Sarajevo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi