Kovačević: Očekuje nas teška utakmica, Slavija je kvalitetna ekipa

Mladi golman na posudbi u Slobodi MG.

Kovačević: Očekuje nas teška utakmica, Slavija je kvalitetna ekipa

S. Mlaćo

Mladi čuvar mreže Vladan Kovačevć drugi dio sezone provest će na posudbi u FK Sloboda Mrkonjić Grad, članu Prve lige Republike Srpske. Struka FK Sarajevo odlučila je Kovačevića poslati na posudbu u Slobodu kako bi imao priliku za što veću minutažu. 

U prvom kolu nastavka drugog dijela sezone Prve lige Republike Srpske Sloboda je upisala poraz od Kozare, a u subotu će na svom stadionu dočekati Slaviju iz Istočnog Sarajeva.

"Sigurno nas očekuje teška utakmica. Svi znamo da je Slavija jedna kvalitetna i čvrsta ekipa, dosta igrača poznajem lično pa znam o kakvoj se ekipi radi. Mi ćemo dati sve od sebe da upišemo prve bodove u ovom dijelu prvenstva i nastavimo borbu za Ligu za prvaka do koje neće biti ni malo lako jer imamo težak raspored. Smatram da smo dovoljno kvalitetna ekipa da možemo da se nosimo sa svima i da imamo snage da ostvarimo nas cilj, a to je naravno Liga za prvaka", kazao je Kovačević za SportSport.ba.

Vjeruje da će dobiti priliku da pokaže svoje kvalitete.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

"U Slobodu sam došao da napredujem kroz utakmice koje su mi potrebne da steknem sigurnost, jer mi je u ovom periodu najbitnije da branim. Svaku utakmicu ću dati svoj maksimum na terenu i nadam se da ću svojim partijama pomoći ekipi da upiše što bolje rezultate. Ekipa me je od prvog dana prihvatila, nije bilo teško naviknuti se na ovakve momke kao što su ovdje. Atmosfera je uvijek pozitivna, a to je veoma bitno za igrača. Nadam se da ću ovu polusezonu odraditi na najbolji mogući način, da dobijem povjerenje Sarajeva i što prije stanem na gol na Koševu", dodao je Kovačević.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije