Sladojević: Ne smijemo podcijeniti ekipu Sloge

Fudbaler Slobode iz Mrkonjić Grada

Sladojević: Ne smijemo podcijeniti ekipu Sloge

D. Rakanović

Fudbaleri Slobode iz Mrkonjić Grada poraženi su prošlog vikenda u Istočnom Sarajevu od ekipi Slavije rezultatom 1:0 u okviru sedmog kola Prve lige Republike Srpske.  

Iskusni fudbaler Mrkonjićana Bojan Sladojević istakao je da je bila tvrda utakmica u kojoj je Slavija svoju priliku iskoristila. 

"Slavija ima veoma dobru ekipu što je pokazala u ovoj utakmici, a mi smo bili hendikepirani neigranjem nekoliko standardnih igrača zbog povreda. Bila je tvrda utakmica sa malo šansi gdje su oni svoju priliku iskoristili", rekao je za SportSport.ba Sladojević. 

Sloboda će u slijedećem kolu na svom stadionu ugostiti Slogu, a Sladojević se nada trijumfu. 

"Moramo od početka utakmice ući maksimalno ozbilno i pokušati nametnuti svoju igru. Ne smijemo ni u kojem slučaju podcijeniti ekipu Sloge koja ima kvalitetne pojedince, pogotovo u napadu. Očekujemo da će se Dobojlije braniti i pokušati igrati na kontra napade gdje moramo biti veoma oprezni. Ukoliko ispunimo sve zahtjeve koje pred nas postavi trener mislim da rezultat neće izostati", rekao je Sladojević. 

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Sloboda nakon sedam kola nalazi se na petoj poziciji sa 12 osvojenih bodova, dok sa druge strane Sloga ima samo tri boda i nalazi se na 12. mjestu. Utakmica između Slobode i Sloge igra se u subotu od 16 sati. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti