Kovačević odlazi iz Poljske, stiže još jedna ponuda

Turska naredna stanica?

Kovačević odlazi iz Poljske, stiže još jedna ponuda

Defanzivcu reprezentacije BiH Adnanu Kovačeviću su odbrojani dani u Koroni Kielce, javljaju poljski mediji.

Bivši fudbaler Sarajeva iza sebe ima odličnu polusezonu. Osim što nije propustio gotovo nijednu utakmicu, odnosom i zalaganjem na terenu i van njega je postao i kapiten Korone, a sve to nije promaklo klubovima iz ostalih evropskih liga.

Tako se Kovačevićevo ime u proteklom periodu dovodilo u vezu s Werderom, BATE-om, Fenerahčeom, a posljednje informacije iz poljskih medija govore kako bi upravo Turska moglo biti njegovo naredno odredište u karijeri.

Kovačević bi navodno tokom zime mogao put Izmira, budući da je za njegove usluge interesovanje pokazao i prvoligaš Goztepe koji bi na ime obeštećenja trebao Koroni isplatiti oko 250.000 eura. Prilično je to skromna cifra, no u Koroni neće imati izbora nego da prodaju bh. fudbalera obzirom da mu ističe ugovor na kraju sezone.

Potražite više informacija na temu Ekstraklasa:

Goztepe je inače klub koji je 1950. godine bio i šampion Turske, a u ovoj zemlji poznat je i po brojnim navijačima, imaju ih navodno najviše uz vodeću 'trojku' Fenerbahče, Galatasaray i Bešiktaš.

Da bi moglo doći do transfera nedavno je nagovijestio i sam Kovačević.

Top Komentari

nox
Al ih repka gura u tursku i saudi arabija, izgleda zuco samo tu ima stele i ovi nasi iz saveza
4 0
enko
dovodi se u vezu sa ovim,onim od kada je pozvan u repku ,prije sa nije dovodio u vezu.skromna cifra pasicu ti govori sve ako si pametan.ipak prosinecki ,menader i ti gurate svako na svoj nacin i svako ce dobiti skromnu cifru,a ti pasicu koliko cujem 35 eura,skromno ali zasluzeno.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi