Kovačević sjajan u iznenađujućem remiju protiv prvaka
FOTO: Mateusz Kepinski

Defanzivac pružio sjajnu partiju

Kovačević sjajan u iznenađujućem remiju protiv prvaka

S. Mlaćo

U Poljskoj Ekstraklasi odigrana su dva kola nove sezone. 

U subotu su snage odmjerili Legia i Korona Kielce za koju nastupa nekadašnji član FK Sarajevo Adnan Kovačević, a završeno je podjelom bodova (1:1).

Kovačević je na stoperskoj poziciji upisao svih 90 minuta te prema pisanju poljskih medija bio igrač utakmice, te ujedno i najbolji pojedinac u redovima svog tima.

Legia, prvak te zemlje, je bila veliki favorit u ovom meču, a povela je preko Kucharczyka u 79. minuti, da bi bod gostima donio Kosakiewicz pet minuta prije kraja.

Korona nakon dva odigrana kola ima jedan bod, Kovačević je svih 90 minuta upisao i u prvom duelu protiv Zaglebia iz Lubina (0:1).

Podsjećamo, ovaj 23-godišnji defanzivac u Poljsku je stigao u ljetnom prelaznom roku iz FK Sarajevo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi