Kovačić i zvanično u Chelseaju: Nevjerovatan osjećaj

Stigao na jednogodišnju posudbu

Kovačić i zvanično u Chelseaju: Nevjerovatan osjećaj

Ono što se prethodnih dana najavljivalo, sada je dobilo zvaničnu potvrdu - Mateo Kovačić je novi igrač Chelseaja.

Kovačić je odlučio napustiti Real Madrid i otići na jednogodišnju posudbu u Chelsea, a pod vodstvom trenera Maurizija Sarrija će tražiti upravo ono što mu je nedostajalo posljednjih godina - minutažu.

"Dobrodošao Mateo", poručili su iz Chelseaja, a zadovoljstvo nakon što se cijeli posao realizovao nije skrivao ni sam Kovačić.

"Iznimno sam sretan i uzbuđen što sam u Chelseaju, to je nevjerojatan osjećaj. Davat ću sve od sebe za ovaj klub. Ovo je za mene nova liga i početak je uvijek težak, ali uvjeren sam da će mi trener i novi suigrači pomoći. Radujem se velikoj sezoni s Chelseajem", kazao je Kovačić.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ovaj 24-godišnji vezista bi svoj debi u dresu Chelseaja mogao imati već sljedećeg vikenda, kada 'plavci' otvaraju sezonu protiv gradskog rivala Arsenala.

Podsjetimo, Kovačić je u svojoj karijeri pored Real Madrida igrao još za Inter i zagrebački Dinamo.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi