Manchester United kreće po fudbalera Chelseaja, Everton kvari posao?

Kurt Zouma na meti Crvenih đavola

Manchester United kreće po fudbalera Chelseaja, Everton kvari posao?

Prelazni rok u Engleskoj ulazi u samu završnicu, a Manchester United još uvijek traga za pojačanjima.

Mourinhu je prijeko potrebno pojačanje u zadnjoj liniji, ali čini se da od transfera Joeromea Boatenga, Yerryja Mine ili Harryja Maguirea neće biti ništa, pa su se Crveni đavoli u zadnji trenutak okrenuli novoj meti.

Prema pisanju L'Equipea, Manchester United je sada "bacio oko" na 23-godišnjeg francuskog štopera Kurta Zoumu.

Ovaj fudbaler Chelseaja se nikako ne uspijeva izboriti za svoje mjesto u prvoj ekipi londonskih Plavaca, pa je i prošlu sezonu proveo na posudbi u Stokeu. Ipak, sada Mourinho vjeruje da bi upravo on mogao pomoći njegovoj zadnjoj liniji.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Manchester United će zato pokušati realizovati permanentni transfer Kurta Zoume, ali se vjeruje da se i Everton umiješao u priču, te da je već uputio ponudu za posudbu 23-godišnjeg štopera.

Treba podsjetiti da je Mourinho već radio sa Zoumom u vrijeme kada je bio trener Chelseaja, a sada ostaje da se vidi da li će se konačno United pojačati u defanzivnoj liniji.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti