Svi su skeptici zbog Lampardovog povratka, ali riječi Kovačića daju nadu navijačima

Može li Chelsea završiti sezonu na dobar način?

Svi su skeptici zbog Lampardovog povratka, ali riječi Kovačića daju nadu navijačima

Esmer Oštraković

Frank Lampard do kraja sezone biti će trener Chelseaja, a sve nakon što je otkaz dobio dosadašnji trener Graham Potter.

O svemu je govorio reprezentativac Hrvatske i jedan od boljih igrača u Chelseaju u ovoj sezoni, Mateo Kovačić.

"Moramo biti iskreni i reći kako je lakše dati otkaz treneru nego promjeniti 30 igrača, ali i mi moramo biti bolji", rekao je na početku razgovora za Sky Sports Mateo Kovačić.

Potter je stigao kao zamjena za Tuchela, ali je nakon samo sedam mjeseci provedenih u Londonu dobio otkaz zbog užasnih rezultata.

Cheslea se nalazi na 11. mjestu na tabeli u Premiershipu, a u Ligi prvaka igraju protiv Real Madrida, koji je jedan od glavnih favorita za osvajanje naslova u ovom takmičenju.

Lampardu će ovo biti drugi mandat u ekipi Chelseaja, a prvi put je tim vodio između 2019. i 2021. godine.

Oglasi

"Moramo se zahvaliti Potteru, koji je obavio dobar posao. No nije mu bilo lako s obzirom na sve promjene koje su se dogodile", rekao je Kovačić.

Kovačić je uvjeren da Chelsea sa Lampardom može na dobar način završiti ovu sezonu.

"Znamo Lamparda, bio nam je trener, tako da je dobra vijest što se vratio i što će pokušati promijeniti našu sezonu koja nije bila dobra", kazao je kovačić, te je dodao:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Imali smo kratak sastanak, objasnio je šta želi i koji je cilj do kraja sezone", kaže Kovačić.

Čekaju nas dvije prekrasne utakmice s Real Madridom, što znači da možemo na dobar način završiti sezonu. Smireno je došao s idejom o tome što od nas očekuje. No ovo je tek prvi dan, vidjet ćemo što će od nas tražiti i kako ćemo se pripremati. Teško je sada reći što će se dogoditi, ali vratio se i želi najbolje za klub", izjavio je Kovačić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi