Lampard prvog dana na poslu otpisao četiri zvučna imena: Plaćeni su po 80, 65, 40 i 11 miliona

Ponovo na klupi Chelseaja

Lampard prvog dana na poslu otpisao četiri zvučna imena: Plaćeni su po 80, 65, 40 i 11 miliona

Admin Čaušević

Dolazak novog trenera na klupu obično znači određene promjene u ekipi. To je posebice slučaj u klubovima gdje je prekomjeran broj prvotimaca kao što je slučaj u Chelseaju. 

Graham Potter je znao imati i po 30 igrača na treningu Chelseaja, a ista glavobolja čeka Franka Lamparda koji je u četvrtak na opšte iznenađenje potvđen kao novi-stari trener londonskih Plavaca gdje će se zadržati do kraja sezone.

"Drago nam je što možemo poželiti dobrodošlicu Franku na Stamford Bridgeu. On je legenda kluba. Dok tragamo za novim glavnim trenerom želimo navijačima pokazati jasan plan za ostatak sezone. Želimo ostvariti uspjeh i Frank ima sve karakteristike i kvalitet koji je potreban da nas dovede do cilja", saopštili su iz londonskog kluba.

Daily Mail je ubzro napravio listu pobjednika i dobitnika povratka Lamparda na klupu. Tako su nakon prvog dana otpisana četiri zvučna imena na koje je potrošen silan novac.

Na Stamford Brigde je ljetos za 65 miliona eura iz Brightona stigao Marc Cucurella, a zbog Lampardove formacije sa četvoricom igrača u zadnjoj liniji neće imati mjesta u ekipi.

Povratak Lamparda na klupu teško će pasti i 80 miliona plaćenom Kepi Arrizabalagi koji se u posljednje vrijeme učvrsto među stativima, ali Edouard Mendy se oporavio i nekadašnji veznjak će ga vratiti na gol.

Oglasi

Iz ekipe će ispasti i Joao Felix koji je na posudbi iz Atletico Madrida. Portugalac je koštao 11 miliona za jednu polusezonu, a sada će ispasti iz postave.

Mjesta u timu više neće biti ni za Kalidou Koulibaly. Senegalac je doveden iz Napolija za 38 miliona eura, ali Lampard ima drugačije planove za posljednju liniju.

Naime, u startnu postavu sa četiri igrača u posljednjoj liniji će se između ostalih vratiti Ben Chilwell i Thiago Silva, dok će na golu stajati Mendi.

Bit će promjena i u ostatku tima pa će se u kombinacijama za startnu postavu naći Mason Mount i Christian Pulišić, ali i pomalo zaboravljeni Pierre-Emerick Aubameyang.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Lampard je poznat kao trener koji forsira igrače iz vlastitog omladinskog pogona pa bi svjetlo na kraju tunela mogli pronaći Conor Gallagher i Ruben Loftus-Cheek.

Chelsea je trenutno 11. na tabeli i teško će do plasmana u Ligu prvaka. Jedini način da se nađe u elitnom takmičenju naredne sezone je da ga osvoji. Prepreka u četvrtfinalu bit će Real Madrid.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Gr0hot
Kakva analiza, bazirana na osnovu razgovora sa Lampardom? ili ste pak prst zabili u usta pa ga digli u zrak da vidite odakle vjetar puse?
4 1
nakopitam
Ko je lamprd i koga boli @E.Car za ove smijesne pirgave engleze
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi