Privremeno je na klupi, ali je u svlačionicu vratio rigorozna pravila i žestoke kazne ako se prekrše

S Lampardom nema šale

Privremeno je na klupi, ali je u svlačionicu vratio rigorozna pravila i žestoke kazne ako se prekrše

Endin Čaušević

Chelsea je jučer potvrdio da je Frank Lampard novi trener ovog kluba što je mnoge iznenadilo jer će on biti samo privremeno rješenje do kraja sezone. No, i pored toga Lampard je odlučio u upotrebu vratiti i svoja žestoka pravila.

Lampard je i ranije vodio ekipu Chelseaja, a svi se sigurno sjećaju da je imao listu pravila koja su igrači ovog kluba morali poštovati i u slučaju kršenja istih morali su da plaćaju žestoke novčane kazne.

Čelnici Chelseaja iznenadili su navijače odlukom da ponovo na trenersku klupu vrate Lamparda i to kao privremeno rješenje jer će na ljeto dovesti novog trenera.

Zbog toga nikome nije jasno zašto je Graham Potter uopšte dobio otkaz jer su ga mogli zadržati na klupi do kraja sezone i ona dovesti nekog novog trenera, te su na ovaj način samo dodatno sve zakomplikovali.

Lampard poziv sa Stamford Bridgea nije mogao da odbije jer kako je jučer poručio to će uvijek biti njegov klub. Sigurno da će on i sam pokušati da ostvari što bolje rezultate i da se čak nametne ako je moguće da on bude taj koji će na ljeto dobiti ugovor i ostati u klubu.

Jasno je da Lampard nema mnogo vremena za upoznavanje ekipe, ali sreća mu je što je kostur tima poprilično sličan kao i kada je on bio.

Oglasi

Prvi cilj mu je da vrati disciplinu u svlačionicu, a engleski mediji otkrili su danas da je Lampard ponovo akvitirao pravila koja su na snazi bila i prethodni put kada je on bio trener ove ekipe.

Riječ je o pravilniku koji igrači moraju poštovati, a za svako kršenje nekog od pravila na toj listi plaćaju novčanu kaznu.

Players would have to pay the price for breaking any rules

Najveća kazna je za kašnjenje na trening u iznosu od 20.000 funti, dok 10.000 funti igrač plaća ako sat i po prije treninga ne prijavi da zbog zdravstvenih problema ili povrede neće doći na trening.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Također, 2.500 funti iznosi kazna ukoliko igrač kasni na polazak ekipe na utakmicu, zakasni da se javi pred dolazak na trening, zakasni na ljekarski pregled... Tu su i kazne od 5.000 funti ako igrač ne dođe na ranije dogovorene obaveze u klubu i ako nakon meča ne putuje s ekipom nazad kući bez ranije najave.

Zabranjeni su i telefonski pozici tokom zajedničkog ručka i večere, a kazna za kršenje tog pravila iznosi 1.000 funti. Ista kazne je i ako igrač dođe u pogrešnoj opremi na dan utakmice.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

FudbalskiZnalac
Sve sreća pa leti nakon 2 mjeseca
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti